Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Lehetséges angol nyelvű...

Lehetséges angol nyelvű filmre magyar szinkront rátenni?

Figyelt kérdés
találtam egy filmet ami angol a magyar oldalakon csak dvix-ként van fenn én viszont DVD minőségben találtam meg csak angol az a baj.
2010. szept. 7. 09:44
 1/8 A kérdező kommentje:
*divx
2010. szept. 7. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
persze www.feliratok.hu
2010. szept. 7. 09:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Szinkront!! Nem feliratot!

Szerintem a divx nem olyan rossz minőség hogy ennyit keljen szenvedni a hanggal.

Egyébként lehetséges amit akarsz, egy programmal külön kell választani a hangot és a képet és kicserélni a hangsávot, + a helyére tolni. De szerintem nagyon macerás, és mivel a kérdésedből kiderül hogy nem értesz az ilyen jellegű dolgokhoz, így azt javaslom, hogy ne próbálkozz ilyesmivel... kivéve ha van fél napod és meg akarod tanulni...

2010. szept. 7. 10:02
 4/8 A kérdező kommentje:
igazad van,csak divx nagyon gagyi mivel kiakarom írni egy lemezre,és régi film
2010. szept. 7. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Lehetséges a dolog:

A magyar hangú divx-nek a hangját ki kell szedni a filmből (pl. valamilyen médiakonvertálóval), és úgy kapsz egy wav-hangfile-t. Be kell másolni a DVD-filmet is, ill. annak a hangját szét kell bontani 6 monó csatornára (ugye az 5.1-et). Kell egy videószerkesztő progi is, amivel az egészet össze tudod rakni.

A hangszerkesztés során a centerébe rakod be a magyar divx hangját, majd ha kell, kicsit megkevered a többi csatornát is, de alapvetően a centerben legyen a magyar hang. Nem számít, mi van még abban a csatornában, a többi miatt nem lesz domináns úgysem. Ezután a módosított hangcsatornákat kiexportálod, és összemuxolod őket egy 5.1-es hangfájlá. Egy DVD-szerkesztő progiban összerakod a képet és hangot, majd az egészet leszámolod DVD-nek és kész a cucc.

Fontos, hogy a DVD képfrekvenciája 25 fps, tehát a divx-hangnak is annak kell lenni. Ez nem kötelező, de nagyban megkönnyíti a procedúrát, mert akkor nem kell mondatonként összerakni, vagy megváltoztatni a hang tempóját.

Én már sok filmet csináltam meg így DVD-nek, valódi 5.1-es hanggal, régi szinkronnal (pl. Robotzsaru, Halálos fegyver, stb).

2010. szept. 7. 22:23
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi,majd ha lesz rá időm és energiám neki állok,annyira nem fontos a fogd a nőt és fuss című filmről beszélek,olvasgattam különböző fórumokon hogy nekik is meg van csak angol nyelven magyar DVD nem készült,amit azért nem értek,mert nagy sikerű film. a másik a lost in africa(1994) című film,na hogy abból készült e bármilyen nyelvű DVD fogalmam sincs,mert csak TVrip fájlként van meg és hát nem valami fényes a hang szuper,de a kép nézhetetlen.
2010. szept. 8. 09:30
 7/8 A kérdező kommentje:

értem,de konkrétan milyen progi kell hozzá?

úgy érzem megtudnám csinálni.

2011. febr. 14. 17:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Bármilyen videószerkesztő program jó hozzá, ami képes a hangot és a képet egymástól függetlenül kezelni.

Ulead video studio, pinnacle studio, adobe premiere, stb.

2011. febr. 14. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!