Lehetséges angol nyelvű filmre magyar szinkront rátenni?
Szinkront!! Nem feliratot!
Szerintem a divx nem olyan rossz minőség hogy ennyit keljen szenvedni a hanggal.
Egyébként lehetséges amit akarsz, egy programmal külön kell választani a hangot és a képet és kicserélni a hangsávot, + a helyére tolni. De szerintem nagyon macerás, és mivel a kérdésedből kiderül hogy nem értesz az ilyen jellegű dolgokhoz, így azt javaslom, hogy ne próbálkozz ilyesmivel... kivéve ha van fél napod és meg akarod tanulni...
Lehetséges a dolog:
A magyar hangú divx-nek a hangját ki kell szedni a filmből (pl. valamilyen médiakonvertálóval), és úgy kapsz egy wav-hangfile-t. Be kell másolni a DVD-filmet is, ill. annak a hangját szét kell bontani 6 monó csatornára (ugye az 5.1-et). Kell egy videószerkesztő progi is, amivel az egészet össze tudod rakni.
A hangszerkesztés során a centerébe rakod be a magyar divx hangját, majd ha kell, kicsit megkevered a többi csatornát is, de alapvetően a centerben legyen a magyar hang. Nem számít, mi van még abban a csatornában, a többi miatt nem lesz domináns úgysem. Ezután a módosított hangcsatornákat kiexportálod, és összemuxolod őket egy 5.1-es hangfájlá. Egy DVD-szerkesztő progiban összerakod a képet és hangot, majd az egészet leszámolod DVD-nek és kész a cucc.
Fontos, hogy a DVD képfrekvenciája 25 fps, tehát a divx-hangnak is annak kell lenni. Ez nem kötelező, de nagyban megkönnyíti a procedúrát, mert akkor nem kell mondatonként összerakni, vagy megváltoztatni a hang tempóját.
Én már sok filmet csináltam meg így DVD-nek, valódi 5.1-es hanggal, régi szinkronnal (pl. Robotzsaru, Halálos fegyver, stb).
értem,de konkrétan milyen progi kell hozzá?
úgy érzem megtudnám csinálni.
Bármilyen videószerkesztő program jó hozzá, ami képes a hangot és a képet egymástól függetlenül kezelni.
Ulead video studio, pinnacle studio, adobe premiere, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!