Gyűrűk Ura-ban a hobbitok közt miért van homoerotikus viszony?
Észrevettétek hogy Frodó és Samu között állandóan van egy furcsa, olyan homoszexuális típusú viszony, ahogy néznek egymásra, a Samu így védi Frodót mintha a párja lenne.
Ezt a fura homoszexuális szerű dolgot miért kellett beletenni a filmbe?
Nagyon eredeti, már a shop stop is tőled lopott.
Nincs közöttük homoerotikus viszony. Manapság lett divat az, hogy férfiak nem mernek egymással bensőséges, érzelmes, szeretetteljes viszonyt kialakítani. Amikor Tolkien írta a regényt, akkor ez még teljesen normális volt, hogy két férfi is közel áll egymáshoz. Amit egyébként fokoz az, hogy egy traumatikus eseményt élnek át együtt és az egyik a másiknak a támasza, amit valószínűleg szintén a saját élményei ihlettek az első világháborúban.
Amúgy max szeretnéd, ha párkapcsolatban hasonlóan mély kapcsolatod legyen valakivel. A heterok általában csak a társadalmi elvárásnak akarnak megfelelni, ezért akármelyik toxikus kapcsolatba beleugranak, hogy gyereket csináljanak, aztán 30-40 éves korukra mindegyik félrekefél és csak megszokásból maradnak együtt.
# 1
erről én nem tudtam hogy régebben Tolkien korában férfiak között más típusú kapcsolat volt. Ez mai szemmel furcsa és nem rosszindulatból írtam, egyszerűen homoszexuális szerűnek érzékelni a filmen.
Teso, azt csak te latod bele. A kerdes csak az, hogy miert, ugye.
Egyebkent a konyvben es a filmben is gyerekkori baratokkent szerepelnek. Es bar Samu a kalandozas utan meg is nosul, Frodo lelep a tundekkel.
# 3
sokan mások is megemlítették, Puzsér Róbert, vagy pl. Radics Peti paródiavideós is többek közt erre is hegyezte ki a Gyűrűk Ura-s paródia videóit.
Szóval elég sokan észrevették benne.
# 6
Puzsér Róbert és Radics Peti is az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!