Mi történt 2010 után?
Sok egymástól független helyen olvastam (például filmek esetében),hogy a 2010 előtt készült filmek összeségében jobbak volt. Én arra tudok gondolni,hogy a PC-t nem tolták túl,de lehet tévedek.
Itt,Gyakorin is láttam ilyet,meg IMDb-n is (Pl. ott az új iCarly-nál lett előhozva.)
Nektek mi a véleményetek erről? 2010 valóban vízválasztó?
Köszi előre is a válaszokat!
Szerintem is a számítógépen készítés lehet a dolog nyitja.
Azt tudom, hogy a filmforgatás élvezetes, lényegi része veszett ezzel el.
Többtényezős a dolog:
1. Franchise-osítás. A filmipar gerince, hogy mindenből végeláthatatlanul nyomatják az új részeket. Nem csak az MCU-ra gondolok, de tény, hogy az a legjobb példája. De ott a Star Wars, Transformersből is 2-3 évente kitoltak egyet, Halálos Iramban-ból spin-offokkal kitoltak hatot és be van jelentve még négy és lehetne folytatni.
2. Ami nem franchise film, az reboot, remake vagy régi rajzfilmek élőszereplős remake-je. Esetleg szükségtelen és fantáziátlan folytatás egy kult klasszikusnak.
3. Igen, ott van a PC témák egyre komolyabb erőltetése is.
4. Valóban a mai napig sokkal műbbnek hatnak a CGI jelenetek, ráadásul túl is használják, miközben a történetet és cselekményt elhanyagolják, emiatt a filmek nem emlékezetesek, gyakorlatilag csak zajként maradnak meg a nézőben és néhány nap után csak annyira emlékszik, hogy elszórakoztatta, de arra már nem, hogy mivel és hogyan is.
Abban nem vagyok biztos, hogy 2010 a vízválasztó. A filmek minőségromlása egy folyamat volt és azért ma is be-becsúszik egy-egy tényleg jó és emlékezetes film. Én inkább azt mondanám, 2009-2012 között indult meg igazán ez a folyamat és 2014-2016 körül kezdett el feltűnően kihatni a minőségre.
Nekem az első gondolatom a CGI fejlődése volt. Az Avatar bár 2009-es film, nagyon sok pénzt tettek a fejlesztésébe. Valószínűleg ezzel együtt a technika is fejlődhetett, új dolgokat találtak ki, amivel a következő években megalapozták az újabb és újabb masszív CGI-ra épülő filmek készítését.
Arról nem is beszélve, hogy az Avatarral bebizonyosodott, hogy van igény az ilyen filmek piacára is és azóta is kaszálnak velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!