Idővel a horror filmek, sorozatok és játékok rosszabbak lettek?
"De már 22 vagyok és nem félek semmitől."
Ismerős, szerintem folyamatosan tolják ki az emberek ingerküszöbét. Egyre véresebb, durvább, erőszakosabb, brutálisabb... Én ezt látom. Ha nem elég véres, nem nézi meg senki, szóval itt a fogyasztók is "hibásak", ugyanakkor egy teljesen eltorzított világot mutatnak be nekik, ami, bár a világ egyes részein megtörténik, normálisnak koránt sem mondható.
Emlékszem, anno a 90-es években megnéztem a Goosebumps gyerekhorror sorozat néhány részét VHS-en, hát nem tudtam aludni utána nagyon sokáig, pedig az egészben alig volt valami ijesztő, kezdetleges technikával szellemeket raktak bele a filmekbe. Manapság meg ezek a hentelős filmek, hát, mondjuk ezeket sem nézem meg, mert szimplán gusztustalannak és embertelennek találom, de végig tudnám nézni. Ez is egy példa arra, hogy egy idő után megszokod.
Legsikeresebb sorozat a Trónok harca??? Pedig komplett elmebetegség az egész, az emberek halomban gyilkolják egymást, repkednek a végtagok, folynak kifelé a belek, tömegben égnek el a sárkánytűztől, vagy az élőholtak élve felzabálják őket.
Ha ennyire érdekel az ilyesmi, akkor keress cenzúrázatlan, valós felvételeket a neten, van 1-2 angol nyelvű oldal, ami kifejezetten ilyen videókat gyűjt. Én láttam már párat és az a helyzet, hogy azóta a horror és thriller filmeket nem igazán tudom megnézni.
De, ha utána pszichológushoz kell járnod, mert megmarad benned a látvány, akkor azért nem Én leszek a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!