Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Pókember 3 miért rossz film?

Pókember 3 miért rossz film?

Figyelt kérdés

Kritikákban olvasom, hogy mindenki csalódott benne. Én viszont kicsit sem, elég tömény volt a tartalom, de ez nekem pont ettől volt izgalmas. Sok szálon futott, és nem tett egy végső pontot a történetre, mintha csak Harry-ről szólt volna a sztori 3 filmen át. Kíváncsi lettem volna, hogy mi lesz Mary Jane és Peter kapcsolatával, mert kb ez volt középpontban, de a végén csak egy ölelés lett belőle.

Kritizálják legfőképp azt, hogy Peter karaktere mennyire visszafejlődött. Ez viszont csak a fekete anyagnak köszönhető, és nagyon jó volt hogy megmutatták gonoszként is Pókembert. Így együttérezhetett Homokemberrel is.

Szóval szerintetek jó vagy rossz ez a film, és miért? Hogy lehetett volna jobb?

2021. nov. 30. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem Venom megjelenítése nem volt a legjobb. Bár én is szeretem, de lehetett volna egy fokkal jobb. Olyan megjelenítéssel, mint az új Venom filmekben, de nem olyan bugyuta humorral, hanem maradt volna a drámai vonal, +18-as jelenetekkel. Akkor igazán átjött volna. De mondom, nekem így is tetszett, én szeretem az egész trilógiát.
2021. nov. 30. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
83%

A legfőbb kritika, hogy túl sok mindent próbáltak egyszerre belegyömöszölni. A rendező, Sam Raimi például eleve nem akarta Venomot és a szimbiótás sztorit adaptálni, mert egészen más elképzelései voltak a sztori irányáról és nem is kötődött magához a Venom karakterhez. A Sony erőltette rá, hogy Venom és a fekete Pókember jelmez benne legyen a filmben, mert így piacképesebbnek gondolták és mert el akarták játszani a "rossz útra tért hős" klisét.

Raimi a Homokemberről és Peter és Harry kapcsolatáról akart filmet forgatni, de a Venom szál miatt ezek jó időre háttérbe szorulnak és az erőltetett amnéziás sztori miatt sem érződik kellően hitelesnek. Raimi a megbocsátást és a múlttal való kibékülést szerette volna a film fő mondandójává tenni, erről szól a Homokember és az őrült Harry egész cselekményszála, de a gonosz Peter és a Venom-Eddie mellékszál összekutyulta a dolgot. A Homokember és a Harry-féle Manó egyszerre csak úgy eltűnnek a film közepe táján, és hirtelen a film Venomról és a gonosz Peterről kezd szólni, mintha átváltottunk volna egy egészen más filmre. Ez a sok-sok ötlet és karakter megérdemelt volna két külön filmet, hogy jobban, a kellő ütemben ki tudják dolgozni. Az is egy nagy kihagyott lehetőség, hogy az előző részben bemutattak egy űrhajóst, ami kézenfekvő magyarázatot adhatott volna arra, hogy a szimbióta hogy került a Földre és Peter közelébe. De ehelyett csak úgy odapottyan az űrből, éppen Peter közelébe, ami még egy ilyen szuperhős filmben is nagyon mesterkélt és erőltetett véletlen. A film többi része az előző két filmre épít, az azokban megkezdett cselekményekre és a szereplők kapcsolataira. Ez az egész Venom dolog pedig szó szerint oda lett dobva a közepébe nulla felvezetéssel.

Szeretem a filmet, mert azért így is szórakoztató meg vannak benne működőképes ötletek és az érzelmesebb részeknél érződik, hogy Raimi-t merre húzta a szíve. Csak sajnos tele van félötletekkel és elkapkodott, kihasználatlan lehetőségekkel. Ha kettéosztották volna két filmmé, vagy több időt adtak volna, hogy normálisan kidolgozzák a forgatókönyvet, akkor igazán remek lehetett volna. Ha a Sony nem ilyen baromi kapzsi és türelmetlen, akkor ez akár meg is valósulhatott volna, de ehelyett sokan csalódtak a filmben és emiatt jó időre félresöpörték a Raimi-féle Pókember univerzumot.

2021. nov. 30. 23:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Venom tényleg nem igazán illet bele, de az hogy Peter a hatása alatt volt, az nekem tetszett, és az a fotóstársa is átérezhető, amíg még nem Venom. Nem értem miért lenne klisé, hogy kis időre rossz útra tér, mikor ennek az elejétől kezdve meg volt az oka, pl. megakarta bosszulni Ben bácsi halálát.
2021. dec. 1. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!