Robotos filmek?
Filmet nem tudok mondani, de ha szeretsz olvasni, akkor nagyon ajánlom Asimov műveit. Rengeteg írása szól erről, az Én, a robot is az ő könyve alapján készült.
Ja, de mégis tudok filmet: A 200 éves ember. Ez is Asimov-könyv volt gyerekkorában.
Úgy képzeld el, hogy írt rengeteg robotos könyvet, meg rengeteg másik bolygón játszódót. Aztán ezeket élete vége felé sorba rendezte, néhol írt összekötő történeteket is, szóval lett belőle ilyen fejlődéstörténet.
Konkrétan emlékszem, a kronológiában az van, hogy Susan Calvin (a robotpszichológusnő az Én, a robotban) 1981-ben születik/született. Szóval Asimov elképzelése szerint mostanában már bőven robotokkal kéne körbevennünk magunkat.
Chappie
Vasököl
A gép(2013)
Autómata(2014)
Én vagyok anya(2019)
Ex Machina
Páncélba zárt szellem
Westworld (a sorozat, 3 évad, 4. évad elvileg berendelve)
Westworld (a film, 1973)
A nő (határeset, mert fizikailag nem jelennek meg, de a szoftver mint mesterséges intelligencia igen)
Detroit: Become Human
Ez nem film, nem sorozat, hanem játék, bár történetét tekintve akár lehetne minisorozat is. PC-re is elérhető és van magyar felirat a játékban, menüből állítható. Gigantikus történetmonstrum, mert nem mindegy kinek mit mondasz vagy éppen hogy cselekszel, mert te alakítod a sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!