Akkor szokjuk meg, hogy sorozatoknak többé fehér heteroszexuális főszereplője nem lesz?
Senki nem mossa át az agyadat. Az, hogy valaki fekete vagy meleg nem politika, hanem egy tény és pont.
A tartalomgyártók maguk döntik el, hogy miről akarnak filmet/sorozatot csinálni, aki meg ezt fizeti, az beleszólhat abba, hogy hogyan tegyék. Igen, néha meg akarnak felelni a trendeknek, mert azt gondolják így kap jobb reklámot a film, nem ettől lesz rossz, hanem a trehányságtól. És igen, vannak olyanok, akik szándékosan provokálnak, mint az Anne Boleyn sorozatnál, mert tudják jól, hogy száz hasonló film és sorozat volt már és valamivel fel kell hívni a figyelmet a sorozatra. De ettől nem lesz mindegyik sorozat vagy film rossz vagy éppen propaganda.
Ott van pl. a Them c. horrorsorozat az amazonon, aminek a témája a rasszizmus, szegregáció, előítélet a feketék ellen és az év egyik legjobb horrorsorozata, mert jók a karakterek, a színészek és a történet, ellentétben pl. a Candymannel.
Azt felejted el, hogy a filmek és sorozatok speciális történetekre fókuszálnak és nem a realitás visszaadása a céljuk, mert pl. attól, hogy valaki hetero, még nem lesz akcióhős sem vagy nem minden második ember kettőském, autóversenyző, földönkívüli, szuperhős vagy vámpír, stb.
Plusz az amerikai valóság nem egyenlő a magyar valósággal. Ha kimész az utcára ott és itt, akkor teljesen másfajta embereket fogsz látni.
Szóval igen, jobb ha megszokod, hogy a világ diverz és Hollywood mindenkinek el akarja adni a termékeit. Persze nem kötelező nézni. Én se nézem pl. a marvel filmeket, mert unom a szuperhősöket és azt, hogy minden második ember mutáns vagy földönkívüli felmenőkkel rendelkezik.
(Ha te írtad a reptiliános kérdést, akkor a diverzes válaszom csak félig volt vicc. Én tényleg örülnék ha lennének más fajba tartozó emberek is vagy akár hibrid-hüllők. Én is hasonló fanfikciókat írogatok, ahol pl. a neandervölgyiek soha nem haltak ki és két rasszuk is életben maradt, stb. Imádnám ha hasonló világban élnénk, mint pl. Középfölde vagy Westeros, ahol nem az ember az egyeduralkodó eukarióta faj, hanem vannak más fajok is, akiknek fejlett civilizációik vannak, mint a tündéknek vagy az ibbenieknek (neandervölgyiek a tűz és jégben).) :P
10. Van olyan film, amiben nem ideológiai okokból történik valami vagy van ott valaki?
Mármint eleve az, hogy mit/kit ábrázolnak jónak és kit/mit rossznak, az is egyfajta ideológia.
Az, hogy a kémfilmben a gonosz nukleáris háborút akar kirobbantani és ezt a filmesek rosszként ábrázolják is egy ideológia. Csak ez talán kevesebb embert zavar, mert senki nem akar atomrobbanásban meghalni.
De attól még csak egy ideológiai marad.
Persze, hogy kifejteném. De az a baj, hogyha ki kell fejtenem akkor ott gond van. Ugyanis te szélsőségesen fogalmaztál a kérdésedben. Ha csak pillanatra is belegondolsz tudod jól, hogy BŐVEN vannak sorozatok (sőt!) fehér főszereplővel/főszereplőkkel.
Igen, tény, hogy mostanában túlkompenzálnak a melegekkel és feketékkel kapcsolatban, de ettől még a kérdésed nen lesz releváns, csak egy buta ideböfögésnek tűnik, mert téged zavar ez a jelenség. Mármint az, hogy túltolják.
Én mostanában láttam az Eattowni rejtélyeket, ez egy mini-sorozat, fehér, hetero nő a főszereplője. Láttam a Gesztenyeembert, szintén fehér, hetero nő a fsz, Squid game-et, aminek koreai (mivel koreai a sorozat) férfi a főszereplője és bár a szexuális irányultságára nincs utalás, mert nincs köze a sorozathoz.
Ez a 3 legutóbbi sorozat, amit láttam. Ergo butaság, amit írtál, de szerintem te is tudod, hogy túlzásba estél. Én is láttam mostanában meleg férfiakat, nőket és afro embereket is, de mi baj van ezzel önmagában? Ők is ugyanúgy jelen vannak, mint te vagy én. Nem hiszem, hogy előrébb vagyunk azzal, hogy kifejtettem neked.
„The wheel of time 1. évada.”
Hát tettek bele utalásokat, hogy nem. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy FEHÉR faluból indulnak szereplőink... Ehhez képest...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!