Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ajánlanátok jó második világhá...

Ajánlanátok jó második világháborús filmeket az alábbi feltételekkel? (Nehéz lesz)

Figyelt kérdés
14 éves gyerekem a második világháborút tanulja, de olyan szinten gyűlöli a történelmet, hogy alapfogalmakat, személyeket, stb. keveri. Szeretnék vele megnézni egy-két jó második világháborús filmet, hogy legalább egy-egy nevet vagy adatot, stb. tudjon mihez kötni. A filmeket amúgy szereti, ha pörgősek, van bennük akció, humor, feszültség. Legfontosabb, hogy pörgős legyen. Van egy-két film, ami nekem nagyon tetszett, csak félek, hogy neki túl hosszú vagy unalmas lenne. Ezek: A halál 50 órája, Drezda, Schindler listája, Ryan közlegény megmentése, Pearl Harbor, A piszkos tizenkettő. (Most ezek jutottak eszembe, csak ezeket szerintem lehet, hogy unná.) A csíkos pizsamás fiút látta, az tetszett neki.

2021. nov. 7. 15:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A Schindler listáját ne, az tképpen nem is háborús film. A Ryan közlegény jó, esetleg A fegyvertelen katona, de tudod mit? Igaz régebbi, de a Kelly hősei. Az még poénos is.
2021. nov. 7. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem próbáljátok meg az igaz történetek alapján készült filmeket!

Pl.:

- A fegyvertelen katona (Van hozzá dokumentumfilm is!)

- A rendíthetetlen (Zamperini olimpiai bajnok története.)

- U-571 (Hogyan szerzik meg az Enigma készüléket.)

- Enigma (Legalább három film is készült róla.)

2021. nov. 7. 16:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A Ryan közlegény megmentése a maga realisztikus ábrázolásával, talán nem a legjobb választás a korára való tekintettel, de tény hogy messze a legjobb filmek egyike ebben a kategóriában.... A Kelly Hősei viszont tökéletes lehet, mint ahogy fentebb is írták. A Jojo nyuszi, Egy kis kiruccanás, A Navarone Ágyúi, ez könnyebb, emészthetőbb szerintem,de talán a Harag is jó lehet, ami akciódús, látványos, viszont van benne erőszak faktor rendesen.
2021. nov. 7. 18:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, az Enigmát és a Jojo nyuszit én sem láttam, de felkeltette az érdeklődésemet, mindenképpen meg fogjuk nézni. Az Egy kis kiruccanást láttam nagyon régen, talán arra is rá tudom beszélni. Ma ment a tv-ben Az élet szép, azt némi rábeszélésre megnézte velem, az első fél óráról lemaradtunk, de érthető volt, végül nem bánta meg. Még próbálom a többire is rábeszélni, amit ajánlottatok.
2021. nov. 7. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elit alakulat

[link]

10 részes minisorozat, igaz történeten alapul, egy ejtőernyős légideszant század, az Easy század történe Normandiától Hitler Sasfészkéig. Mosolygós jelenetek is előfordulnak, de nem ez a fő profilja. A nyugati hadszíntér nagy hadműveletei mind megjelennek a sorozatban: Normandia, a Market Garden, az Ardenneki ütközet.

Generációk háborúja

[link]

5 német barát szemszögéből mutatja be a háborút, annak is a keleti frontját. Három részes minisorozat. A keleti front nagyobb csatái mind megemlítésre kerülnek benne.

Sztálingrád (1993)

[link]

A német 6. hadsereg vereségét mutatja be néhány katona szemszögéből. Elég nyomasztó hangulatú film.

Valkűr

[link]

A Stauffenberg vezette Hitler elleni merényletről szól. Inkább feszült hangulatú film, mint pörgős, de betekintést nyújt abba a világba, mikor Németország már elvesztette a háborút és ezt sokan felismerték, akik megakarták menteni az országukat a teljes pusztulástól.

A bukás - Hitler utolsó napjai

[link]

A cím mindent leírt. Hitler utolsó napjai, mikor nem létező hadseregeket mozgatott a térképen, amivel megfordítja a háborút. Ez is nyomasztó hangulatú film.

Az összeesküvés

[link]

Betekintést nyújt abba a tébolyba a film, amit a németek "végső megoldásnak" neveztek, hogy hozták létre. A film egy kamaradráma, tehát egy helyszín, a szereplők csak beszélgetnek és a párbeszéd szolgáltatja a feszültséget.

A homok alatt

[link]

1945, Dánia teljes partszakasza egy óriási aknamező. A háború véget ért, a dánok az aknamentesítést a német hadifoglyokkal végeztetik el, akik lényegében még csak gyerekek. (Minél öregebb egy háború, annál fiatalabbak a katonák).

Az én ajánlóm kicsit konzervatívabb, jobban követi a történelmet és több a német narratíva is.

2021. nov. 8. 00:20
 6/6 anonim válasza:
100%
Esetleg a kódjátszma is jó lehet. Az enigma feltöréséről szól a második világháború alatt.
2021. nov. 8. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!