Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek jobbá tehet egy...

Szerintetek jobbá tehet egy fekete-fehér-filmet, ha utólag kiszínezik?

Figyelt kérdés
Szerintem a régi fekete-fehér filmeket nem úgy készítették, hogy tudták, hogy majd később ki lehet őket színesíteni, így nyilván nem szenteltek időt a színekre. Nem lesz jobb egy régi film attól, hogy színesben látjuk.

#film #mozi #szín #színesítés
2021. szept. 16. 17:55
A kérdező szavazást indított:
igazad van
ez szerintem nincs így
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Amit én láttam, az jobb volt kiszínezve.

Persze, aki már látta a filmet fekete-fehérben esetleg többször is és megszokta úgy, annak jó lehet színek nélkül.

Vagy, aki színtévesztő, annál lehet, hogy csak összezavarják vele,

ha kiszínezik.

2021. szept. 16. 18:28
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Nekem pl. a Psycho furán festene színesben. Pedig az 1960-as, amikor már bőven voltak színes filmek. Az elefántember is fekete-fehér, pedig a '80-as években készült. Van olyan film, aminek nem áll jól, ha színes. Én pl. nem igen kedvelem az utólag kiszínezett filmeket, mert nem mindegyiknek áll jól.
2021. szept. 16. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Van, aminél rontana az élményen, mert nem úgy szoktuk meg, de ez inkább szerintem a klasszikusokra jellemző. Egy kevésbé ismert filmet ha felújítanak az jót tehet neki.

Mi már abban nőttünk fel, hogy a filmek színesek, a többségbek ez sokkal jobban tetszik. Ahogy nekem is. De ez nem azt jelenti, hogy ne tetszene egy fekete-fehér film. Nem ezen múlik egy film megítélése, de a színek alapból hozzáadnak.

2021. szept. 16. 18:44
 4/8 harebell ***** válasza:
100%
Én szeretem a fekete-fehér filmeket és a többségüknek szerintem nem áll(na) jól az utólagos színezés. Egyrészt azért, mert a régi filmek jellemzően másban is különböznek, más a színészi játék, a vágás, a zene, a díszletek, minden, egy ilyen film nekem kicsit stílusidegen is lenne színesen, annak számomra úgy van hangulata. Illetve sok rendező és operatőr nagyon komoly munkát fektetett abba, hogy jól nézzen ki fekete-fehéren a filmje, jól működjenek a képernyőn a kontrasztok, a fények, a különböző árnyalatok és tónusok, én nem nyúlnék bele ezekbe utólag. Meg amúgy őszintén szólva kicsit feleslegesnek is érzem, hogy erre pénzt és munkaerőt fordítsanak :D Érdekességként történelmi vagy korabeli felvételeknél egy dolog, de filmeknél szerintem felesleges.
2021. dec. 14. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem tökmindegy.
2022. okt. 21. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Illetve nem tökmindegy. Vannak filmek amik színesek és nem lennének annyira jók fekete-fehéren, ilyen pl. a Világok arca: Baraka, vagy az Apocalypto, esetleg a Memento (:), de sok filmnél mindegy lenne.
2022. okt. 21. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
A művészfilmeket szerintem is felesleges színezni, a "mindenféle archív" talán kategóriában lehet értelme, pl. filmhíradók, stb., de ott meg épphogy rontja a hitelességet. Inkább érdekességnek jó, játéknak.
2022. nov. 6. 15:17
 8/8 NTBS ***** válasza:
Nem.
2022. nov. 6. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!