Hogyan irnatok le kulonbseget a film sorozatok es a sima sorozatok kozott?
Filmsorozat = ugyanabban a filmes univerzumban jelenik meg több mű folytatásosan, melyben a részek külön-külön is önálló filmekként értelmezhetők.
A sorozatot szerintem nem kell megmagyarázni, annyira élesen elválik a filmektől (készítési idő és körülmények, képernyőidő, történetmesélési és karakterépítési jegyek, megjelenési platform, stb.).
"Filmsorozat = ugyanabban a filmes univerzumban jelenik meg több mű folytatásosan, melyben a részek külön-külön is önálló filmekként értelmezhetők."
Ez nagyjabol helyesnek tunik, viszont volt egy film az a cime hogy Alom doktor es sokan irtak hogy erdemes elotte megnezni a Ragyogas c. filmet hogy jobban ertsem.
Az álomdoktorban vannak utalások a ragyogásra, de úgyis élvezhető ha nem láttad előtte.
Nekem speciel nem tetszett a Ragyogás, nagyon gagyi a könyvhöz képest.
Egy sorozat tagjainak a nevében is meg kell jelennie valahogy, hogy összetartozik. Vagy sorszámozva vannak, vagy van valami közös főcímük és önálló alcímük.
Ezen kívül még a saját univerzumban lehetnek önálló egységei egy filmes világnak és osztozhatnak karaktereken, csak nem biztos hogy sorozatnak lehet azt már nevezni - az inkább a "franchise".
A kérdésedben a Ragyogás és Álom doktor a ragyogás franchise része:
"Az álomdoktorban vannak utalások a ragyogásra, de úgyis élvezhető ha nem láttad előtte."
Nekem nagyon nem jott be, semmi se nagyon tortent pedig szeretem a lassabb filmeket (a macskaig neztem aki megjosolta hogy kifog elhunyni a korhazba es ez a macska azt hiszem igazabol is letezett egyebkent)
A Ragyogas c. film pedig nagyon gyakran emlegetve van a film kritikusok korebe (legalabbis kulfoldieknel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!