A dologhoz hasonló filmek?
Írnátok pár filmet, ami olyan, mint A dolog?
Tehát a külvilágtól elzárt helyen
valami öli az embereket
emberek börébe bújva
Az emberek bőrébe bújva kitételt nem teljesíti, de a többinek megfelel:
A barlang
Alapvetően bármilyen sci-fi + horrort javaslok.
Hangulatában az alien filmek vitték csúcsra ezt a stílust, így az mindenképp... [link]
A dolog eredetileg '82-ben került filmre, illetve nemrég lett egy újabb film (gondolom ezt láttad), és állítólag készülhet majd egy remake is. Szóval érdemes megnézni a 82-eset is.
A lény, talán, de arra nem emlékszem pontosan mi a sztori már.
Pár éve pedig az Élet tudott még elfogadhatót nyújtani.
Werewolves within
Ez vérfarkasos, horror-vígjáték. Egy rakat ember a kisvároska fogadójában ragad, megszakad a kapcsolat a külvilággal, az egyikük pedig egy éhes vérfarkas, aki embereket eszik.
Ez egy olyan játék adaptációja, mint az Among us, tehát meg kell találni a gyilkost (ebben az esetben a vérfarkast), mielőtt ő találna meg téged. Csak itt a "szavazást" alternatív módon gyilkosságokkal oldják meg, szóval nem mindenkit a vérfarkas öl meg, hanem a sok paranoiás egymást. De ilyesmi van A Dologban is, szóval szerintem ebben is hasonlít.
4
"A dolog eredetileg '82-ben került filmre"
Már az is feldolgozás.Először 1951-ben mutatták be a filmet.
6. És még csak az is egy feldolgozás, mert az eredeti "Dolog" egy horror novella, aminek a címe "Who goes there?" 1938-ból. Habár mostanában bővített kiadásban árulják Frozen hell címen.
Az 1982-es változat egyébként novellához hűebb feldolgozás, már csak a helyszín miatt is.
Amiben különbözik, az csak a vége talán...habár ez nem biztos, mert nem olvastam, csak hallottam, hogy a novellában a Dolog a madarak miatt kijut az Antarktiszról.
Köszönöm a válaszokat
A Werewolf Withint és Az emlékek őrét nem láttam, megnézem. Jöhet, ha van még valami :] Szimplán csak elszigetelt helyen horror vagy thriller is érdekel
8
D-Tox
Vírus - Pusztító idegen(1999)
Egy gyilkos agya
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!