Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Darth sidious vs Darth Bane...

Darth sidious vs Darth Bane párbályban ki nyerne?

Figyelt kérdés

Mindeketten koruk leghatalmasabb sithei de ki nyerne egy párbályban?

Felvázolom a csatát (helyszín, körülmények stb)

Helyszín: Korriban

Kor: YCE-2

Mondjuk Palpatine megy el oda mivel valami elkezdte ölni a nova troopereit (amik mondhatni klónokomanndó szintű katonák akik főként sith templomok védelmére lettek kiképezve)

Ő maga megy oda hogy utánjárjon és ekkor találkozik Baneel akit egyértelműen meg akar ölni mivel hát Mault se látta szívesen a klónháborúk idején.

2021. aug. 25. 23:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Senki se kérdezte, de csak úgy lehez érzelmezni, hogy benne van minden Sith tudása.

Nem azt, hogy alkoholista módon Sidious testében dumálgatnak... és még én vagyok leértékelve.

2021. szept. 1. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom te félelmetesen buta vagy.

,,Örülnék neki amúgy, ha valaki, aki TÉNYLEG ismeri a kánont, leírná, hogy akkor ez a ,,Minden sith ereje bennem van" dolog mennyire valóságos, vagy mennyire kell ezt szó szerint értelmezni."

Nem, tényleg nem kérdezte senki XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Én se úgy értettem, hogy Sidious testében dumálgatnak, viszont ezt, hogy ,,benne van minden Sith tudása" is lehet többféleképp értelmezni, érted? Erről pofázunk már mióta.

a, Ha a tanítvány megöli a mestert, akkor annak az ereje fizikailag átszáll a tanítványéba

b, Sidious csak arra célzott, hogy idővel egyre nagyobb tudás állt a Sithek birtokában, így minden tudás (értsd könyvek, holokronok), a rendelkezésére áll, ezért "ő minden sith"

c, Egyszerűen csak képletesen értette, hiszen magát tekintette a végső sithnek, aki elhozza sithek uralmát a galaxisban

d, Egyszerűen az egész mondat egy értelmetlen baromság, csak jól hangzik

Érted már hogy ugyanannak a mondatnak számos értelmezése lehet? Ha nem tudsz gondolkodni akkor lehet hogy csak egyféle következtetésre jössz rá, és elkönyveled, hogy csak így lehet értelmezni, de nem, nem csak így lehet :DD

Ráadásul az itt lévő kommentelők közül ahogy én néztem ezt szinte mindenki szó szerint értelmezte.

Lepontozva meg azért lettél mert egyszerűen egy gyökér vagy, ilyen egyszerű. Ha egy normális beszélgetésbe ahol eddig senki nem személyeskedett úgy szállsz be, hogy ,,nincs agyatok", akkor ha már neked ugye van agyad, használni kellene, és hamar rájönnél, hogy aki így viselkedik azt a legtöbb helyen rühellni fogják

2021. szept. 1. 15:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Amit írtál, az nem kérdés. Tudni szeretnéd. Ez kijelentés, nem kérdés. Kérdés végén kérdőjel van. A 4 válaszlehetőség közül az utolsó már nem lehet...

Az 1. Se, mert fizikailag nem szállhat át az ereje a mesternek, és nem minden sith mestert a tanítványa ölt meg.

A 2.sem, mert attól még, hogy egyre okosabb lett, nem ment a fejébe minden sith tudása.

A 3.szintén értelmetlen, hisz Palpatine mondta, hogy ,,a szellemem átköltözik a lelkedbe és az összes bennem élő Sithé is".

És azt sem szó szerint értettem, hogy nincs agyatok. Tudod, ez azt jelentené, hogy nem használjátok.

2021. szept. 1. 16:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Szóval hogy én is beleszóljak ebbe a komolyan kell e érteni vitába.

Szerintem nem kell hogy miért? Mert képletesen mondta ha minden sith tudása benne lenne akkor ebből az következne hogy az ősi sithek tudása is pl Darth Andedu aki szinte tényleg nem tudott meghlani és nem klónozás miatt hanem olyan erős volt. Az hogy palpatin egy mocskosul nagy erővillámmal megbénította a teljes ellenálló flottát (valamilyen oknák fogva a rombolóknak semmi baja nem lett) az nem azt jelenti hogy ő milyen hatalmas. Pl tudott erőfergeteget csinálni nem erőüvöltést nem.

Palpatin összességébe szerintem azért volt ilyen erős mert hihetetlenül inteligens is volt ő hozzá maximum Thrawn vagy Tarkin érhetett volna fel tudásba ez és a megtévesztés volt a legnagyobb erelye mert mit látunk először egy vén embert aki bottal jár de ha megtudjuk a valódi kilétét egy pusztító szörnyet látunk.

Nem igazán jó fénykardvívásba? Legyőzte párbalyban Mault aki a galaxis akkori legjobb harcosa volt mellette pedig Savage-t is megölte de még yodát is megizzasztotta akkor?

2021. szept. 1. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:

,,Az 1. Se, mert fizikailag nem szállhat át az ereje a mesternek, és nem minden sith mestert a tanítványa ölt meg."

A jelenlegi kánon szerint melyik az a mester, akit nem a tanítványa ölt meg? Mert én nem tudok ilyenről. Bane eredettörténetét folyton variálják, starwars.com adatbázisban először az volt kiírva, hogy Banet végül megtalálták a jedik és megölték, utána viszont már az, hogy nem tudni ki ölte meg, valószínüleg a tanítványa. A tanítványáról semmit nem tudunk hogy ki ölte meg, a kánonban meg több mesterről én nem is tudok, (Plagueisen kívül, akit Sidious, tehát a tanítványa ölt meg, meg persze maga Sidious) ha te igen, akkor nyugodtan írd le, megengedem neked apukám

,,Az 1. Se, mert fizikailag nem szállhat át az ereje a mesternek"

Hol van ez leírva a kánonban, milyen forrás támasztja ezt alá?

Erre lettem volna kíváncsi végig, mivel nem ismerem annyira a kánont, a filmet is akkor láttam egyedül mikor kijött, szóval már azt is elfelejtettem amire eddig emlékeztem.

,,A 2.sem, mert attól még, hogy egyre okosabb lett, nem ment a fejébe minden sith tudása."

Te most nem arra reagálsz amiről alapból szó volt apafej :DDDD

SOHA nem mondtam, hogy a fejébe ment minden sith tudása. Azt kérdeztem, hogy hogy kell azt a bizonyos mondatot értelmezni, és így is lehet. Senki nem beszélt arról, hogy minden tudás a fejébe szállt-e, de attól még lehet így értelmezni.

Pont ez volt a kérdés, hogy akkor most szó szerint kell-e értelmezni, hogy minden sith ereje benne van-e, vagy csak a könyvekre meg ereklyékre utalt amiknek a birtokába kerültek a sithek 1000 év alatt.

,,A 3.szintén értelmetlen, hisz Palpatine mondta, hogy ,,a szellemem átköltözik a lelkedbe és az összes bennem élő Sithé is"."

Na akkor itt megint az a kérdés, hogy az "összes bennem élő Sith-et" szó szerint kell-e venni vagy nem?

Amúgy erről jut eszembe, ez az idézet miért érvényteleníti azt amit leírtam? Sidious ott a lélekátvitelre célzott, ugyanarra, amit Bane próbált alkalmazni Zannahval, és amit maga Sidious alkalmazott a klóntestekkel, nem arra, hogy ölje meg Rey és akkor ő lesz az új sith

Imádom hogy már a harmadik-negyedik oda-visszaüzengetés megy, de még mindig nem bírtál válaszolni arra, hogy akkor hogy is kéne értelmezni :DD Akkor szerinted az összes értelmezés rossz amiket felvázoltam, de még mindig nem bírtad kinyögni hogy akkor hogy is kéne értelmezni :DDDDDDD

,,És azt sem szó szerint értettem, hogy nincs agyatok. Tudod, ez azt jelentené, hogy nem használjátok."

Ezt a mondatot konkrétan nem sikerült értelmeznem, de gondolom azért, mert retardált vagyok

2021. szept. 1. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:

4es válaszoló megírta helyettem, hogyan kell érteni

2021. szept. 1. 17:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Most akkor a politikai befolyásra, a pénzre, meg a "tudásra" (ereklyék, holokronok, könyvek) gondoltál?

De miért kell amúgy belőled harapófogóval kihúzni a szót? Én csak meg akarom érteni az álláspontodat de nem hagyod :D

2021. szept. 1. 18:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Minden sith tudása benne volt. Ennyi. Nem a lelkük. Vége
2021. szept. 1. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!