Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mások is vannak úgy, hogy...

Mások is vannak úgy, hogy bőven felnőtt létükre nem néznek 16 és 18 éves korhatárú filmeket?

Figyelt kérdés
Én 30 felett vagyok, de szinte csak 12-es karikás filmeket szoktam nézni. A magasabb korhatárúak nekem sokszor túl durvák. Az a baj, hogy amikor elkezdesz nézni egy számodra új filmet, nem tudhatod, hogy konkrétan miért kapott 16-os vagy 18-as korhatárt. Lehet, hogy csak csúnya szavak vannak benne vagy nyílt szexualitás, de az is lehet, hogy erőszak, megrázó dolgok. Célszerű lenne, ha a tv-ben a filmek előtt, a neten a filmek adatlapján figyelmeztetnének az ilyen problematikus tartalmakra is, nemcsak a korhatárt mondanák be. Az imdb-n és az NMHH adatbázisában szerencsére utána lehet járni ezeknek, de kényelmesebb lenne az előbb említett módokon. Az is lehet. hogy csak én vagyok ilyen érzékeny.

2021. aug. 25. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
A "12/16/18 év alatt nem ajánlott" nem azt jelenti, hogy "12/16/18 éves korodra már csak ilyen besorolású filmeket nézhetsz". Azt nézd, amit szeretnél.
2021. aug. 25. 21:37
 2/9 anonim válasza:
88%
Szerintem egyáltalán nem baj! Nem mindenki szereti a durvább filmeket, és nem is kell. A Netflix egyébként kiírja a film/sori indításakor, hogy miért kapta azt a bizonyos 12/16/18-as besorolást :)
2021. aug. 25. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Ez megint csak emberfüggő, én ugyanúgy megnézem spongyabobot is és a legdurvább horrort is mind1 milyen durva.
2021. aug. 25. 21:42
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Aztán legyen még az a bemondós rész is két perces míg elsorolják, hogy mi van benne...
2021. aug. 25. 22:15
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Én csak a horrorral vagyok így.
2021. aug. 25. 22:52
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Én 12 évesen is néztem már a 18 karikásakat is 😃 azóta is imádom. Fröcsögjön a vér!
2021. aug. 26. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem a durvasággal van a baj, egyszerűen nem érdekelnek ezek az agyatlan belezős/zombis/riogatós filmek, semmi értelmük, egykaptafa mind és látszik hogy öncélú az egész, sztori meg kövér nulla.
2021. aug. 26. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Össze lehet vetni egyébként véleményekkel és külföldi korhatárokkal. Én gáznak érzem, hogy ennyire "félve" kelljen hozzáállni. Emellett most már a félrement homofób törvény miatt túlkapás is előfordult, ami által például nem nézed meg A Győztes gólt és hátha pedig tetszene. Csak transz szereplő miatt kapott 18-as karikát, a saját szabályzatát még a Filmiroda sem tudta értelmezni a filmre, a film Amerikában szülői felügyelettel 14-es, nálunk normális körülményekkel legfeljebb 16+ lehetne csak téma miatt és konkrétan semmi sincs benne. Minden szülő engedi a 13 éves gyerekének is. Megéri így élni?

35/F

2024. febr. 28. 09:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Teljesen igazad van a "gyermekvédelminek" nevezett törvény miatti korhatás-besorolás megtévesztő jellegével kapcsolatban! Szerintem semmi értelme nincs ennek az egésznek, de ez egy más téma, nem akarok belemenni. A Győztes gól sportfilm és vígjáték, szóval ha nem tudnám, hogy miért kapta a 18-as karikát, annak láttán nem gondolnék erőszakos dolgokra, max. csúnya beszédre vagy szexre. Egyébként vannak országok, ahol 6 éven felüliek vagy bárki megnézheti.

Gáz vagy sem, én már régen eldöntöttem, hogy nem fogok olyan filmeket, sorozatokat, műsorokat nézni, amik negatív hatásúak vagy kifejezetten károsak a lelkiállapotra, gondolkodásmódra, azt pedig mindenki csak maga tudja eldönteni, hogy mi a jó neki.

A többieknek is köszönöm a választ!

2024. febr. 29. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!