Melyik videót ajánlanátok a 90 éves dédmamámnak youtubról ami összefoglalja nagy vonalakban amit ma tudunk a világról?
rengeteg mindent tudunk a világról, ez hatalmas téma.
inkább azt kérdezted meg mamádtól konkrétan mi érdekli.
és arra keress rá youtube-on.
én a helyedben régi kedvenceit mutogatnám meg neki.
ki volt a kedvenc énekese? mutass neki a dalokról videókat.
melyik évtized volt a kedvence?
mutass abból az időből származó anyagokat neki.
hová szeretett volna életébe eljutni?
mondjon egy országot, várost.
találsz csomó videót, pl. walking in London/ Berlin/ Paris/Moscow, és ezek az adott városba visznek el sétálni, mamás bejárhatja télen Moszkvát, vagy Svédországot, tavasszal Párizst a fotelban ülve.
amire mindenképp rákeresnéd a Nasa csatornájára, mutasd meg neki az űrhajósok készítette felvételeket a Földről.
ha szeret főzni, akkor receptes videókat.
csomó lehetőség van.
mi a célod, mit értesz az alatt, hogy "amit ma tudunk a világról"? technikai/tudományos ismeretterjesztésre gondolsz, vagy politikai/hiedelmi kérdésekben felvilágosítani, vagy csak általános szórakoztatás?
nehéz kérdés, mert szerintem pl. netet/technikát nem ismerők számára közérthetően nem sokan fogalmaznak a YouTube-on. kimondottan a nyugdíjas korosztályra gondolva kb. csak Friderikusztól láttam olyat, hogy megpróbál közérthető maradni. de ő elég tematikusan dolgoz fel témákat a podcastjában. bár viszonylag jó merítést ad. volt a vendégei közt mostanában csillagász, biztonságpolitikai szakértő, jövő kutató, az első adásában meg elég alaposan és közérthetően elmagyarázta(tatta magának), hogy is néz ki ma a média és mi az a podcast, amit csinálni kezdett, meg miért jobb a YouTube a tévénél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!