Csak szerintem lett volna jó a Harry potter és a halál ereklyéi stáblista úgy , hogy mondjuk a színész mellé odarakták , hogyan nézett ki a legelső Harry potter filmben , és az utolsóban ?
Az első válaszolóval egyetértek, nem valami fanvideóról van szó. Feltételezik, hogy emlékszel, hogyan néztek ki, ha már a 8. filmet nézed. Meg amúgy nem mindenki szerepelt az összes filmben, és nem mindenki változott meg drasztikusan, elvégre vannak felnőtt szereplők is.
A fontos jelenetek meg végképp olyanok, hogy mi számít fontosnak? Vagy hogy raknak oda teljes jeleneteket? Egy újabb film kijönne belőlük. Így is 8 film lett a 7 helyett, gondolom senki nem akart még egy montázst is berakni az egész végére.
A stáblistának nem az a lényege, hogy bemutassa, mi minden változott a sorozat eleje óta. Azért van, hogy felsorolja azt a többezer embert, akik a filmeken dolgoztak. Igen, általában a színészeket, rendezőket, forgatókönyvírókat emelik ki igazán, de rengeteg más ember munkája volt elengedhetetlen. Épp ezért én személy szerint nem szeretem, amikor a stáblista alatt a háttérben képek vannak a színészekről, vagy amikor teljesen "leegyszerűsítik" a stáblistát a színészek felsorolása után. A rajongók számára lehet, hogy jó mégegyszer utoljára látni a kedvencüket, de az operatőr, a vágó, a díszlettervező vagy a kávéért rohangáló asszisztens nélkül ugyanúgy nem készült volna el a film, ahogy a színész nélkül. És ez persze nem a színészek hibája, remélhetőleg nem ők kérik, hogy tegyék oda hatalmas betűkkel a nevüket. De messze ők kapták a legnagyobb fizetést, és a film másfél-két órája róluk szólt. A stáblista a teljes stáb elismeréséről szól, nem csak a színészekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!