Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nehéz jó horrort készíteni?

Miért nehéz jó horrort készíteni?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyenge horror filmek vannak szerintem, illetve az IMDb-n is kevés kap viszonylag magas pontszámot. A másik kérdés, hogy A félelem utcája trilógiáról mi a véleményetek? Ez egy új alkotás, szerintem nem rossz koncepció, a slasher horror műfajt jól hozza. Ezen a héten jelenik meg nálunk a harmadik, egyben lezáró rész.

2021. júl. 14. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem is akarnak jó horrort készíteni, mert többe kerülne, de kevesebbet hozna…

Nem művészi elhivatottságból jönnek ezek létre.

2021. júl. 14. 23:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a Fear street nagyon tetszik, habár semmi újat nem mutat. Viszont végre egy horror, ami meg meri ölni a főbb szereplőket. A Scream tévésorozat óta van ez a trend, hogy nem halnak meg a fontosabb karakterek és mindig lehet tudni, hogy mindenki túléli. Pl. nem olyan régen jött a Freaky is, de csak háttérdíszlet szereplőt mertek benne megölni, nekem nagy csalódás volt a film. Pedig az is rengeteg klasszikus, klisés elemmel dolgozott, mint a Fear street.

Habár még ott is elronthatnak mindent a harmadik részben. Remélem aki meghalt az halott is marad (a gyilkos kivételével max).

Amúgy az sem mindegy milyen horrort akarnak készíteni. De ahogy előtte is írtam, szerintem pont egy horrornak nem szabad gyávának lennie, sokkal bátrabb húzások kellenének, főleg egy tinihorrornál. Akik a klasszikus horrorfilmeken nőttek fel, azoknak mások az elvárásaik, mint azoknak, akik nem látták ezeket a filmeket.

Pl. Fear streetnél is annyian sírtak, hogy miért kellett Kate-nek meghalnia, annyira szimpatikus volt és hasonlók. Az a horror, amit a közönség egy része vár, csak jumpscarekből áll, de mindenki a végén biztonságban lesz.

Pedig pont egy horrornál nem kéne ezt várni.

Aztán ott vannak azok is, akik azt várják a horrortól, hogy csak a rossz embereket büntessék meg benne és ez legyen pozitívan feltüntetve. Szerintem ez is elrontja a horror lényegét. Persze néha működik, mint amikor a Carrieben Carrie megöli a bullykat az erejével, de ez nincs pozitív hatással Carriere sem és nem happy end a story vége és még Carrie híre is rosszabb lesz mint valaha.

2021. júl. 15. 00:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Mindig nehezebb egy jó alkotást készíteni mint egy tipikus fantázia nélküli szennyet. Amíg a nézők megelégszenek az elmúlt pár év színvonalával addig hülyék lennének a pénzéhes készítők több időt és pénzt belefektetni a filmekbe, ha a moslékkal is ugyanannyi pénzt tudnak szerezni.
2021. júl. 15. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!