A netflixen fent maradtak az lgbt+-os filmek, sorozatok?
Az internetet nem tudják szabályozni, mivel decentralizált, egy külföldi cégnek pedig nem tudnak diktálni. Nem mellesleg a Netflix felhasználási feltételei szerint 18 éven aluliak nem használhatják a szolgáltatást, nem fizethetnek elő, így minden előfizető eleve nagykorú, rá nem vonatkozik ilyen szabályozás.
Az, meg hogy fiatalabb nézi-e, pont olyan kezelhetetlen dolog, mint az alkohol és cigi. Attól, hogy legálisan egyiket sem veheti kiskorú, semmi nem akadályozza meg, hogy azt ne fogyasszák más segítségével.
1. A törvény még hatályba sem lépett, szóval eleve nem értem, miért kell már most rettegni és pánikot kelteni. Úgy tudom, a törvény legkorábban is 2022-ben lép hatályba.
2. Egyetértek az első két válaszolóval.
3. A törvény csak a TÉVÉBEN leadott dolgokra vonatkozik, tehát elég egyértelmű, hogy internetre, a könyvekre, zenékre, stb. NEM!
4. Még a szabályozáshoz is rakás mindent kell kidolgozni. Ez nem úgy megy, hogy egyik nap alá van írva a törvény, aztán másnap már be is kell tartani. Ennek van egy több hónapos, vagy akár egy éves átfutása is, míg az összes részletet alaposan kidolgozzák, hogy pontosan mit és hogyan is fognak este 10 utánra tenni.
Remélem, érthetően fogalmaztam. Amúgy meg a Netflixen kívül is van annyi külföldi oldal, ahol filmet és sorozatot lehet nézni. Nem kell a régiózár miatt pánikolni.
„egy külföldi cégnek pedig nem tudnak diktálni”
Hát persze, álmaidban.
Amúgy van olyan netflix tartalom, amiben nincs lgbt? Mert ahm...nem nagyon. Gyakorlatilag az összes streaming csatornát blokkolniuk kellene.
Múltkor sem sült el jól, amikor az internetezést piszkáltak a netadóval. Szóval ezzel a "pedofil" törvénnyel most remélhetőleg belenyúltak a darázsfészekbe. Az embernek egy valami fontosabb a levegőnél is: az internet. Megnézem, amikor majd elkezdik korlátozni a lehetőségeket rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!