Vannak olyanok, akik feljavítják régi mesék grafikáját? Vagy nekem vannak rossz észrevételeim?
Mostanában egy jó pár régi klasszikus mesét megnéztem. Többnyire hd-ban töltöm le, és azt vettem észre, hogy sokkal jobb a grafikája mint ahogy én láttam pár éve. Régebb eredetibe, cd-ről néztem (ezek már nincsenek meg) és úgy emlékeztem sokkal rosszabb minőségűek mint ahogy most nézem őket. Vannak akik feljavítják a régi meséket és feltöltik? Vagy CD-n romlott a minőség valahol (pl. a magyar kiadásnál) és előkerülhetett az eredeti?
Nem fognám a tv-re se, mert pár éve még láttam cd-ről full hd tévén, és ott is pixelesebb, kidolgozatlanabb volt.
Inkább fordítva: jó minőségben elérhető, de a terjesztéshez lerontják a minőségét, mivel ezzel csökken a fájlméret és így rövidebb idő alatt tölthető fel egy tárhelyre vagy adható át másnak.
Rosszból nem tudsz jobbat csinálni, mert a képpontokból álló tartalom nagyítása mindig minőségromlással jár. Viszont ha van egy jó minőségű forrás, azon rontani lehet, hiszen attól úgyis csak csúnyább lesz. Régen, amíg nem voltak elterjedve a HD kijelzők, attól jóval kisebb felbontás volt a standard. Ha azt most egy nagy kijelzőn meg akarod nézni, a felskálázás miatt nagyítani kell a képet, és ugyebár a nagyítás minőségromlással jár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!