Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szeretitek a rajzfilmekben a...

Szeretitek a rajzfilmekben a zenéket?

Figyelt kérdés

Kiskoromban se szerettem a random énekléseket a rajzfilmekben. Nagy HSM, Mamma Mia rajongó voltam, de azokban van értelme az éneklésnek. A rajzfilmek előtt mindig ültem, hogy "jól van már, dalolászd ki magad, és haladjon már a sztori". Meg a régiekben úgyahogy elviselhető mennyiségben voltak dalok, de tegnap meg akartam nézni a Vaianát...de szinte a nagy része csak éneklés volt. Majdnem elkezdtem a falba verni fejem, hogy már megint minek énekel...Megértem, hogy kell 1-2 ütős zene bele, de hogy miért kell állandóan énekelni :/

Csak én vagyok ilyen vagy mást is idegesít a sok éneklés a rajzfilmekben?

2021. jún. 28. 18:15
A kérdező szavazást indított:
Imádom a zenés részeket
Falra mászok a sok énekléstől
20 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Vannak olyan zenés-éneklős jelenetek, amiket nagyon szeretek, de a Disney-féle dalbetéteket nem bírom elviselni. Többek közt ezért is vagyok Dreamworks-párti.
2021. jún. 28. 18:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez daltól és történettől függ.
2021. jún. 28. 18:44
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Sem rajzfilmben, sem filmben nem szeretem az énekelgetést. Musicalt épp ezért nem is nézek, ha más filmben van, akkor áttekerem... Nem arra gondolok, ha szól a háttérben egy zene, hanem mikor egy szereplő énekelget, és percekig csak az tart - na az nem jön be...
2021. jún. 28. 19:21
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Én szeretem. :) Az éneklés általában nem random, hanem a heves érzelmeket, vagy a különösen fontos részeket jelenti, bizonyos dallamok utalhatnak bizonyos dolgokra, stb. Bár én magamban is gyakran énekelgetek, és a feszültséget így adom le, lehet, ezért.

Például (a Vajanára már nem emlékszem, bocsi, és itt is lehet, hogy kihagytam valamit) a Jégvarázsban 1-ben:

1. zene: bemutatjuk a kultúrát és a jéggel való kapcsolatot (ami ugye később fontos lesz), baljós hangulat

2. zene: bemutatjuk a főszereplőket, és a testvérek elhidegülését, és hatalmas szomorúság, magány, elkeseredettség

3. zene: fiatal, bohó leányzó tűkön ülve várja, hogy a jövője végre rendeződjön, ujjong / a visszafogott királynő, akiből kitörni készül a veszély, aggódik, szorong; ez egy jó ellentét amúgy. A pozitív, reménykedő lány fejezi be, így reménykedő felhang.

4. zene: fiatal bohó leányzó szerelmes, nagy érzelmek itt is persze

5. zene: a királynő végre elfogadja magát, leesik a sokéves kő a szívéről, végre önmaga és szabad! Ez egy megoldás a film közepén

6. zene: a hóember bemutatása (ez talán tényleg felesleges)

7. zene: a 3. zene újabb változata, csak nem egymás után, hanem együtt szól a reménykedő és a reményvesztett, és a remémyvesztett szól utoljára, negatív felhang

A Jégvarázs 2-ben:

1. zene: az anya dala, amire igazából az egész sztori épül, csak még nem tudjuk, altató dal, kicsit melankólikus

2. zene: Milyen jó nekünk itt *együtt, szeretetben*, nem kell nekünk semmi változás. "Sorsunk szerencsés, minden jó, ami állandó"

3. zene: valami furcsa, nem oké, kíváncsiak vagyunk, valami hív! Vergődés aközött, hogy elfogadjuk-e a változást, vagy nem.

Jellegzetes hívó hangok a messzeségből

4. zene: romantika, erős érzelmek

5. zene: újnak tűnik, de aztán hallatszódnak a hívó hangok a 3. zenéből, és a katarzisnál megszólal az 1. zene, amire igazából minden épül, és persze direkt úgy vannak komponálva, hogy jól hangozzanak, igazából egész idáig is összetartoztak ezek a jelenetek, csak nem vettük észre

6. zene: (a kedvencem): az, akit a második zenében a másokkal való együttlét éltetett, elveszti mindenét és mindenkijét és egyes egyedül a depresszióból kilábal és újra remél

Tehát lényegében a mese lelke a Disney mesékben a zene.

2021. jún. 29. 00:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj és még az jutott eszembe, hogy ugye a művészetek érzelemközvetítések elsősorban. A zene is, ezért vannak a érzelmes részekben szerintem éneklések.

De az új Raya és az utolsó sárkány Disney mesében egy sincs! :) Azt nyugodtan nézheted.

2021. jún. 29. 00:33
 6/7 SasukeMilo ***** válasza:
100%
Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy manapság már nincsenek értékelhető rajzfilmsorik - számomra legalábbis! Régen (90-es évek vége felé/2000-es évek első fele, mikor a gyerek/kamaszkorom töltöttem) tele volt mindenféle jósággal, a 2010-es évektől viszont borzalmas, mik mennek! Sajnálom a kicsiket, komolyan :D
2021. jún. 29. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Én falra másznék nha tőle Pl mikor a hercegnők énekelnek.

De egy ének tetszik még pedig az Aladin mikor kenyeret lop.

2021. júl. 16. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!