Vámpír-vérfarkas utód kérdése kissé másképp, mennyire lenne reális?
Mindkettő fantasztikus fantasy lény a maga módján, így érthető az is, hogy sokan gondolkodnak azon, vajon lehetséges lenne-e a két fajt egyesíteni. Mivel biológiailag két teljesen különböző fajról beszélünk, próbáltam más szemszögből megközelíteni.
Adott egy ember (nő), és egy vérfarkas (férfi), akiknek gyermekük lesz, Ugyanakkor a terhesség alatt egy vámpír megharapja az anyát, akin keresztül a méreg a magzatba jut. Ha a gyermek túléli, akkor mondhatni félig vérfarkas-félig vámpír géneket kap, vagy lehet negyed emberi, negyed vámpír opció is.
Ilyen eset mennyire lenne hiteles?
Mennyire hiteles egy fantasy? A vérfarkassá válás egy átok, nem lehet nemzéssel átörökíteni, elvileg akkor lenne kivihető, ha egy terhes nőt megmar egy vérfarkas.
A vámpírrá váláshoz az alanynak meg kell halnia, nem elég egyetlen harapás.
Ha nem a klasszikus mitológiát veszed alapul, hanem kitalálsz valami sajátosat (pl: Twillight, de azt utálom), akkor bármi lehetséges.
Szerintem, ha egy vámpír megöli a terhes nőt (át változtatja) akkor a magzat meghal.
De ha egy vérfarkast átváltoztatnak vámpírrá, akkor hibrid lesz (félig farkas félig vámpír)
(Vámpír naplók alapján válaszoltam)
"Szerintem, ha egy vámpír megöli a terhes nőt (át változtatja) akkor a magzat meghal."
Penge...
Köszönöm a válaszokat <3
IIgen, a kiindulási pontom a Twilight volt, ott nem tudom milyen rendszer szerint vannak a vérfarkasok (úgy vettem ki, hogy különböző klánok vannak és nem harapás útján válnak vérfarkassá, bár ezt nem tudom biztosra)
Úgyszintén a Twiligt-ban nem kellett meghalnia az alanynak, csak halálközeli állapotot mutattak. Próbálom mihamarabb pótolni a a hiányosságaimat, amennyire csak lehet :'D
Ajánlom az Underworld filmeket.
Ott volt egy hapsi, aki túlélte a pestist, s halhatatlan lett. Az egyik fiát egy denevér, a másikat meg egy farkas harapta meg. Tovább gondolom összerakod. Szóval a 2 "faj" csak egy többszörös emberi mutáció.
Ha te fantasyként értelmezed akkor bármi lehetséges!!!!
Ha azonban mitológiailag akkor nem lehetséges! Mert nem volt erről szó!
Két különböző élőlény?
Ja na igen…
Mitologiailag a vámpir halott a vérfarkas pedig nagyon is élô sőt nagyon erős életerő el rendelkezik mivel minden sebe egy pillanat alatt begyogyul és sokkal tovább is élnek! A vámpirok el szívják más élőkről az életerőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!