Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A híd című sorozatban mikor...

A híd című sorozatban mikor milyen nyelven beszélnek?

Figyelt kérdés

Ha Svédországban vannak akkor svédül, és ha átmennek Dániába akkor rögtön átváltanak dánra? Mármint Saga és Martin egymás közt. Úgy összességében melyik nyelv dominál a sorozatban? És a két nép tényleg ennyire jól beszéli egymás nyelvét? Az első évadban nagy meglepődést okoz, amikor az egyik karakterről kiderül, hogy nem beszél dánul, de ugyanez a karakter Dániában dolgozott, akkor ezek szerint a svéddel elboldogult.

A sorozat gondolom ment mindkét országban. Feliratozták mikor átváltottak a másik nemzet nyelvére?

2021. jún. 13. 11:55
 1/5 anonim válasza:
51%

Nem láttam a sorozatot, de a két nyelv nagyon jól megérti egymást. Olyannira, hogy közös reality show-kat is rendeztek, ahol a szereplők mind a saját nyelvükön beszéltek. Én csak a svédet besezélem valamennyire, de amennyire tudom nyelvtanilag kevés a különbség, viszont a kiejtés kicsit más; a dánban sokkal több a torokhang, míg a svéd tonálisabb, a hangmagassággal játszik (kb. mint a UK vs. US English).

Szókészlet tekintetében pedig azt hallottam, hogy úgy áll a helyzet, hogy a dán olyan egy svédnek, mintha egy 150 évvel ezelőtt élő emberrel beszélgetne. Mintha szembe jönne veled egy szereplő egy Jókai regényből.

2021. jún. 14. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
Èn Svédországban élek és itt néztem a sorozatot. A svéd szinészek svédül, a dánok mág dánul beszéltek és igen feliratozták a dán részét. Sajnos nem igaz, hogy a svédek jól megértik a dánt. Ez csak azokra igaz, akik a Malmö környéki dialektust beszélik.
2021. jún. 14. 19:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 16. 18:54
 4/5 anonim válasza:
En angol felirattal mindig hallottam, melyik nyelv, a sok hasonlosag ellenere a dan maskepp lagy.
2023. jan. 28. 23:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2023. jan. 30. 07:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!