Kit szerettetek, és kit utáltatok a legjobban a trónok harcában?
Valamint mi a véleményetek a főbb szereplőkről?
(Jon, Daenerys, Cersei, Jamie, Sansa,)
spoilert nem nagyon kérek mert még csak a 4. évadig láttam!
A legjobban Ariàt a Vérebet, Jamiet és Brienne szerettem akit
pedig a leginkább utáltam az Joffrey volt.
Jamie fantasztikus jellemfejlődése megy keresztül, Denit sokáig nagyon szerettem mert fantasztikusan felépítette magát kb a nulláról, de a végére elromlik :D
Cersei egy anyatigris, vegyes érzelmekkel voltam iránta, hol kedveltem hol szántam hol pedig nem szerettem.
Jon nekem egy kicsit kevés volt, többet ki lehetett volna hozni a karakteréből (majd ha a végén jársz tudni fogod mire értem), de egyébként szerettem a karaktert, a gondolkodását és azt amit képviselt.
Sansa nekem nem volt túl érdekes, őt a vele történő események tették érdekessé de maga a karakter jelleme szerintem gyenge volt legalábbis az első pár évadban.
Daenerys, Jaime és Melisandre (voltak) a kedvenceim.
Legrosszabb, főleg az élettelen droid játéka miatt: Arya, Sansa, Bran.
Jon: Nagyon idegesített a szerencsétlenkedése és hősködése. A Kit Harrington csücsörítésben kimerülő színészi játéka se sokat segített rajta.
Daenerys: Egyik kedvenc karakterem, nagyon szerettem. Gyönyörű ívet tudott volna bejárni, ha az utolsó évadban nem csapják össze a történetét.
Cersei: Büdös ribnc, bár volt néhány jobb pillanata. A színésznője fenomenálisan alakított.
Jamie: Hatalmas karakterfejlődésen esett át. Utálatból szeretetre változtak az érzéseim iránta. Egyedüli bajom a sorozat legeslegvégén van vele, de az spoiler, aki látta, tudja mire gondolok.
Sansa: Baromira irritált a nyafogásával, olyan volt, mint egy Disney hercegnő. A negyedik évadtól már nem idegesített annyira, de nem lett a kedvencem.
Akiket még szerettem: Theon Greyjoy, bánatos Edd, Catelyn Stark, Tyrion Lannister, Tywin Lannister, öreg Nan, Brienne, a Véreb, Davos
Akiket gyűlöltem: Ramsay Bolton, Joffrey Baratheon, Craster, Melissandre, Roose Bolton, Walder Frey
A könyvekben még szerettem Doreah-t, de őt a sorozatban egy büdös ribncnak írták meg.
Bronn és Brienne voltak a kedvenceim.
Cersei, Tywin, Olenna megtestesítői a legjobb színészek.
Utálni nem utáltam senkit, de Dany storyja és a bandája (Missandei, Szürke féreg, Daario, Jorah, aztán Varys meg Tyrion) a 4-6. évadok között sokszor vontatott volt és bazi unalmas (végig Meereen és csak ültek a seggükön), néha már csak belevitettem.
Jaime egész jót alakít, Cerseit már írtam (Lena nagyon jó színésznő), Dany pocsék de viszonylag tűrhető, Sansa és Jon mindketten borzalmasak - végig a savanyú, unott pofa, nagyon nincs érzékük hozzá. Aryanak igen, átadta amit kellett. És ha ki kell emelni még valakit, Michelle Fairley (Catelyn) tényleg érdemelt volna egy Emmyt a vörös nász részért, az felejthetetlen.
Sansa volt a kedvenc karakterem a könyvben és a sorozatban is.
A könyv alapján 11 éves korában találkozunk Sansával először, a sorozatban kicsit "öregítettek" rajta, és 13 éves a sorozat kezdetén. Sansa egy tipikus nemesi családból származó lányos lány, akit az édesanyja készít fel arra, hogy egy nemeshölgynek milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, egyes helyzetekben hogyan kell viselkednie. Sansa nem buta, csak nem olyan karakán, mint Arya.
Véleményem szerint Sansa megy keresztül a legnagyobb karakterfejlődésen. Nem egyszerű túlélni egy olyan szituációt, ahol 11/13 évesen egyedül maradsz az "oroszlánok" között, folyamatosan azt hallgatod, hogy a családod áruló, tettetned kell, hogy egyetértesz, rendszeresen megaláznak, házasságra kényszerítenek (többször!), elárulnak. Sansa karaktere rengeteget fejlődik mind a könyvben, mind pedig a sorozatban.
Nem különösebben kedveltem (de nem utáltam) Jon Snow-t. Sem a könyvben, sem pedig a sorozatban nem igazán érdekelt a karaktere. Különösebben nem volt bajom Sir Davos karakterével; a könyvben "nem szerettem", mert unalmasnak találtam a fejezeteit.
Tyrion, Tywin, Cersei: a színészi játék miatt.
Arya, Véreb, Jaime, Theon: karakter fejlődés miatt.
A főbb szereplők közül a Jont, Daeneryst, és Sansát játszó színészek tettek hozzá a legkevesebbet. Cerseit játszó színész teljesen más szintet képvisel a felsoroltak közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!