Csak szerintem rendkívül logikátlan, értelmetlen A szolgálólány meséje alap koncepciója?
Szeretem a sorozatot, viszont számomra van benne egy hatalmas értelmetlenseg.
Annó olvastam a könyvet, amikor az 1. évad kijött. Valami olyasmi az alap szitu, hogy valamilyen sugárzás miatt kevés gyerek lesz. Azt hiszem ezt a sorozathoz is átvették (mármint, hogy egészségügyi okok miatt alakult így a világ, nem szimplán radikális nézetek miatt).
Mármost egyre többet láthatunk a Gileádon kívüli világból, ahol normális élet folyik. Ez meg, hogy lehetne lehetséges? Ott is elég nagy pániknak kellene lennie, amiért nem születik elég gyerek.
Gileád egy radikálisan gondolkodó emberek által létrejött állam(?), nem mindenki gondolkodik így, hiszen ez embertelen. Hiába lenne szükség minél több gyerekre, nem ez a megoldás.
A kérdés inkább az, hogy hogy nem tudnak felül kerekedni Gileádon?! Miért tud ez működni?
Vagy az is jó kérdés, hogy June-t miért nem ölték meg már rég?
Gileádnak amennyi veszteséget okozott már, rég indokolt lett volna abban a rendszerben felakasztani. Bármennyire szülni képes, rengeteg szülni képes embert vesztettek el miatta. Nem hiszem, hogy bármi indok lenne életben tartani. (Csak úgy ugye nem lenne sorozat. De nekem már sok a megszökök, tönkreteszek, lázadást szítok, majd elkapnak és újra visszaraknak.)
"A kérdés inkább az, hogy hogy nem tudnak felül kerekedni Gileádon?! Miért tud ez működni?"
Más országoknak "nincs joguk" beleszólni abba, hogy ők mit csinálnak. Ugyanúgy mint pl. a való világban Észak-Korea. Tudja mindenki, hogy diktatúra van ott azt pedig tudjuk, hogy nem a legkellemesebb államforma a civilek számára. De ha beleszólnának más országok, minimum egy háború, esetleges világháború törne ki.
A sorozatban pedig alapból alig születnek gyerekek, nem fogják a meglévő fiatalságot elküldeni háborúzni csak azért, hogy xy ezer nőt megmenthessenek akik ráadásul egy másik nemzethez tartoznak. Valami ilyesmivel tudnám magyarázni ha nagyon akarom.
Számomra egyébként a sorozat már rég a szemét kategóriába került. 1. évadot imádtam, a 2. évad még jóindulattal elment, de a 3. évadot már végig se tudtam nézni. Átment a sorozat egy tipikus Hollywood szintű feministáskodó baromságba amire a legjobb példa amit #2-es írt, hogy miért nem ölték már meg rég June-t. Pontosan azért mert védi a plot armor, kell nekik a sorozatba egy "epic" nő akivel tudják nyomatni a feminista szarjaikat és sajtolhatnak ki belőle annyi pénzt amennyit csak lehet.
De Észak Koreából szabadon távozhat bárki, nem rabok. Itt rabszolgaként tartják a nőket.
Ilyenért bőven lenne háború a való életben is.
Ez nagyon nem igaz, hogy Észak-Koreából szabadon lehetne távozni.
Egyes arab országokban is élnek nők szinte rabszolgaként, és senki nem indul háborúba értük.
A filmben June nyilván azért él még, mert ő a főszereplő, ha kivégeznék, végetérne a sorozat. :D
Ha meg mélyebben bele akarok menni, akkor talán azért hagyják életben, mert mártírt csinálni belőle még sokkal veszélyesebb lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!