Milyen filmek vannak a Két Lotti mintájára?

#1, szerintem félreértetted a kérdésemet.
Arra gondoltam, hogy milyen filmek vannak, amiknek körülbelül ugyanaz a tartalmuk, mint a Két Lottinak. (van két iker, akik nem tudják, hogy testvérek, valahol találkoznak, összebarátkoznak, rájönnek, hogy testvérek, helyet cserélnek, összehozzák a két szülőt újra, stb...)

- Kettőn áll a vásár (1995)
- Apád-anyád idejöjjön! (1998)
A "Kettőn áll a vásár"-ban asztrológiai ikrek: egyformán néznek ki, de nem rokonok.
Van német animációs film is, szintén "A két Lotti" ("Das doppelte Lottchen") a címe. A Disney változatok címe "The parent Trap", vagyis "A szülőcsapda", az 1961-es magyar címe nem tudom mi, az 1998-asnek "Apád-anyád idejöjjön!", és van még közte is, annak se tudom a magyar címét.
1951 körüli japán változat: "Hibari no komoriuta" = "Hibari altatódala".
Az angol Wikipédián egy csomó fel van sorolva, de közte van például a "Kettőn áll a vásár" is ami csak kicsit hasonlít, de nem az a történet. A vitalapra írtam másról is hogy nem az a történet. "Lottie and Lisa", "Two times Lotte" az angol címe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!