Csak szerintem lett kritikán aluli a Bűvölet (The Craft) folytatása? Ezentúl minden kultfilm remake-je ehhez hasonló borzalom lesz?
⚠️ Majdnem minden mondat spoiler. Amennyiben előbb szeretnéd megtekinteni a filmet, inkább ne olvasd el. ⚠️
Én tényleg vártam ezt a filmet, és elég naív voltam ahhoz, hogy azt higgyem, a mai korszerű technikai eszközökkel, az eredeti filmet újra+továbbgondolva tényleg ütős lesz… de csalódnom kellett.
Összességében maga a cselekmény váza teljesen jó lenne. Remek koncepció, és nagyon örültem neki, hogy Nancy-nek lesz egy lánya, aki ezúttal talán új fénypont lesz az életében és megváltoztatja azt (igaz, ez a végén nem derül ki), de tele van szurkálva rengeteg olyan elemmel, ami egy kicsit kiverte a biztosítékot nálam. Ha nem ment volna el az idő a jelenleg népszerű, klisés libsi sz@rságok feltűnő lengetésével, akkor talán több hely maradt volna a cselekménynek, izgalomnak, és a történet színesítésének.
Ugye, ma már mindenkit el kell fogadni, senkit nem szabad diszkriminálni, (én is így gondolom, amennyiben nem árt vele másoknak!), a ‘80-‘90-es évek sztereotip barbibaba és a “flegma, füves goth/rocker” karakterei már leáldozóban vannak… erre mit tesz Hollywood? Kreál magának új…SZINTÉN SZTEREOTIP karaktereket, amiket a létező összes új filmbe belepakolnak.
Így kapott ez a film egy hormonfüggő transzi csajt, akinek a létező összes megnyilvánulása és öniróniája kimerül annyiban, hogy “neki nincs méhe”, meg hogy “ő nem szülhet” . 🤢🥶 Tisztában vagyok vele, hogy ez a való életben létező jelenség, nem ítélkezem, de szerintem aki ilyen problémával küzd, annak egyáltalán nem segítség, ha minden filmben ilyen karaktereket lát, amik ráadásul ennyire egydimenziósak és klisések. Azért ez a jelenség nem annyira gyakori, ahogy ma divatos beállítani. Nem mellesleg a “kicsaj” 18 év alatti, kialakulatlan személyiség.
Az is brutális, hogy ma már minden tinifilmbe kötelező belenyomni egy maszturbálós jelenetet (abszolút irreleváns kontextusban), szintén feleslegesnek és ízléstelennek tartottam.
A 10-20 évvel ezelőtti filmekben is voltak pikáns jelenetek, de ezekkel nem 12 éveseknek gyártott filmekben találkozott az ember, továbbá több teret adtak a fantáziának, nem nyomtak mindent instant módon az ember retinájába.
Szóval: aki esetleg már látta, nektek mi a véleményetek róla?
Ha nem tetszett volna ennyire az eredeti ‘96-os film, akkor lehet, nem borultam volna ki ennyire, de ez számomra kínzás volt.
Szerintem nem csak a karakterek voltak egysíkúak, de konkrétan mindent lenyúltak a Bűbájos boszorkák pilotjából.
Anno a Bűbájos boszorkák/Charmed nyúlta le a zenéjüket, meg az alapkoncepciót, most meg ők. Még egy warlock is volt benne, aki el akarta lopni az erejüket.
Nagyon gáz reboot/folytatás volt szerintem.
Az első film lényege az volt, hogy nem lehet csak úgy következmények nélkül használni a mágiát saját érdekre, mert elég csúnyán visszaüt.
Az új filmben végig erre használják és semmi következménye sincs. Pedig ez volt a horrorisztikus oldala az egész koncepciónak, hiszen részben egy horrorfilmről van szó.
De lol, semmi. Beverik valaki fejét telekinézissel és semmi következménye nincs, manipulálják valaki akaratát, szintén nem lesz semmi. Illetve az illető meghal, de psych!, nem a következmény miatt, hanem a warlock öli meg, mert már nem toxikus izomagy. xD
Amúgy az se semmi, hogy valaki bully viselkedése azonnal megbocsátásra talál, csak mert kiderül, hogy biszex és a trash, másokat zaklató viselkedéssel leplezi ezt. Nagyon szép üzenet. Ja, nem...
A warlock/férfi boszorkányok koncepciója jó volt, de a nők vs férfiak unalomig járatott téma helyett lehetett volna valami csavar.
A fiútestvérek pl. pont hárman voltak. Érdekes lett volna, ha a film végén a fogadott húgukkal kialakítják a saját körüket/kovent és így győzik le a film gonoszát. Az eredetiben is a három másik lány volt a "big bad", a step deddyvel mehettek volna egymással.
Vagy valami hasonló.
De pont ezért is a film nem csak rossz, de unalmas is volt. Semmi újat nem mutat, sőt, még az eredetiből el is vesz, pl. a varázshasználat horrorisztikus oldalát.
A karakterek pedig nem ijesztőek. Míg az eredeti boszorkányok azok voltak, amikor már büntetésre használták az erejüket. A folytatásban senki sem ijesztő. Kivéve ha valaki fél a két lábon járó sztereotípiáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!