Mi a legjobb horror/thriller film, ami fent van netflixen?
Már kb. mindent megnéztem rajta, amiről sok pozitív kritikát hallottam/olvastam vagy “alapműnek” számít. Találomra is megnéztem pár “no name” filmet, de azok sajnos mind gagyik voltak.
Bármilyen lehet egyébként, csak zombis ne.
Ti mit ajánlanátok?
Se7en
Prisoners
No Country for Old Men
His House
Az elmúlt évek egyik legjobb horrorja. Ügyesen nyúl a migrációhoz, mint témához és kiváló az eszköztára félelemkeltés terén. Remek szimbolika rendszer. Para. És nem csak ijesztések miatt. Hanem mert horror-dráma. A lélekhez is ügyesen nyúl.
Wounds
Babak Anvari az Under the Shadow-val már bizonyított. Itt egy igazán sötét tónussal rendelkező, nyugtalanító, minimalista filmet kapunk. Ami lassan építkezik és amennyiben magával ránt az atmoszféra, biztos, hogy kellemetlen élményt fog okozni ez a szakítás allegória és kritika az emberi természetről.
Death of Me
Egyszerű kikapcsolódás. Szépen fényképezett, könnyen átélhető nyaralós alapszituáció, egy kevés gore és a bizonytalanság fenntartása élvezhető filmet ad nekünk. Ahogy mondják, tisztességes iparosmunka.
Apostol
Ez a film nem szorul a szép szavaimra. De itt egy kritika: [link]
The Block Island Sound
Van egy metafora amire felfűzik a filmet. Nekem ez nagyon tetszett. Spoiler nélkül nehéz lenne többet mondani.
Thrillernek pedig a Hívás a múltból című koreai filmet ajánlom. Az "időutazás" módfelett kreatív kiaknázása. Vannak benne ehhez köthető szerethető apróságok. Például a jövőben YouTube-on lejátszott zenét telefonon át rögzíteni a kedvenc bandádtól:D A sztori csavaros, vannak benne fordulatok. Jó a színészi játék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!