Léteznek olyan történelmi filmek/sorozatok, melyek az ókori Mezopotámiáról szólnak?
Ubaid-Sumer-Akkád-Asszír-Babiloni történelem/kultúra/vallás/mitológia témában.
Olyan is érdekel, amiben csak futólag megjelenik.
Én is kerestem már ilyet. Az a baj, hogy erről a témáról átfogóan egy sorozatba is nehezen férne bele. Sok különböző helyen játszódna, de inkább egymást követve. Legtöbbször az egyik birodalom elfogalta a másikat. Aztán amikor a másik elfoglalta a lehetséges területet és kezdene "berendezkedni" jön egy újabb hódító nép. Ebben a korban elég kezdetleges volt a technológia és gyorsan elfoglalták a városokat, nem volt 10 napig tartó ostrom mint a 17. században. Egyedül Babilon városa volt nagy falakkal védve, de azt is elfoglalták egy trükkös csellel, csak elzárták a folyót és besétálták a kikötőhöz vezető kapun. A magas falat, amin elfért állítólag 2 szekér egymás mellett, semmisé tette, hiába volt fallal védve.
Meg persze ez több évezreden keresztül át tartott. Az Uruk kultúra már Kr. E. 4300ban kezdődött 3100-ig tartott. Ez nem férne bele egy Trónok harca-féle soriba, mert túl sok évad lenne.
Engem nagyon érdekel ez a téma, de nem biztos hogy filmre való.
Ha még nem láttad,ezt nézd végig : [link]
Nem kalandfilm,de érdekes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!