Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Most már a Gyűrűk Ura is...

Most már a Gyűrűk Ura is rasszista lett?

Figyelt kérdés
[link]
2021. máj. 16. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Ja... Meg mindenki "fehér", Gandalf,Szarumán.

Amúgy ezek fordítva miért nem mennek? Valami nagy rapper életét bemutató film ellen miért nem kampányol senki, hogy ott nincs ázsiai, fehér, meleg, eltérő politikai beállítottságú színész a főszerepben?

2021. máj. 16. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
Agyrém.... túltolt píszí baromság...
2021. máj. 16. 12:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A The last airbender-ben pedig nem léteznek fehérek és szerintem négerek sem. xD

Egyébként A Gyűrűk urán már rég próbálnak fogást találni, évek óta. Egyesek odáig is elmennek, hogy az orkok reprezentálják a feketéket. Érdekes elgondolás, kicsit sem rasszista.

Az igazság az, hogy A Gyűrűk ura foglalkozik a rasszizmus, idegengyűlölet problémájával, csak a rasszok közötti ellentét helyett fajok közöttire emeli ezt. Pl. amikor a faji hovatartozásuk miatt az elején Legolas és Gimli gyűlöli egymást, mert az egyik tünde, a másik pedig törp. A történet folyamán viszont, ahogy egyre jobban megismerik egymást, az ellentét szép lassan barátsággá alakul és egészen odáig megy, hogy egymás kultúráját és népét is meg akarják jobban ismerni.

Tolkien egy zseni volt és pont ezért hiába erőlködnek a twitter sjw lájkvadászok, nem fognak tudni fogást találni rajta, mert aki értelmesebb, az érti a metaforát. A Gyűrűk Ura rasszok nélkül is tud szólni mindenkihez, mert a főszereplők jó része nem is ember.

Az amazon sorozat lehet más lesz.

2021. máj. 16. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
#3: ja-ja... pont azok a legnagyobb rasszisták, akik másokat rasszistáznak. 😂😂😂
2021. máj. 16. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ebbe nem kell szines boru szereplo.
2021. máj. 16. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom ki hallotta de az új Superman is fekete lesz mert diversity.

Mindegy, úgyse fogom megnézni egyiket se. Ahogy Star Wars-ból se nézek már semmi újat (pedig az első három filmen nőttem fel). Elegem lett abból hogy Hollywood (amely szexuális ragadozókat és fehérellenes rasszistákat - pl. Justina Ireland és Krystina Arielle - tűrt illetve tűr meg a soraiban) már kioktatni akar engem szórakoztatás helyett (ráadásul mi másból mint rasszizmusból). Elegem van abból hogy "ezek nem a fehér férfiaknak készülnek" de ha a fehér férfi azt mondja "nem fogom ezt megnézni" vagy megnézi és nem tetszik neki akkor "egy szexista/rasszista/homofób/transzfób manbaby vagy!". Talán, TALÁN a történet az ami egy kalap, szélsőséges ideológiáktól hajtott szar amiben senkivel nem lehet már azonosulni és a rossz fogadtatásért nem a közönséget kéne démonizálni hanem meg kéne tanulni írni mert lassan ott vagyok hogy inkább megírom saját magam...

2021. máj. 16. 14:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Amúgy nem is alakulhatott ki Középföldén más bőrszínű ember, mint az “eredeti” fehér, mivel hogy kb. 7000 éve léteznek a Gyűrűk ura idejében.
2021. aug. 9. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!