Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak én mentem le tőle hídba,...

Csak én mentem le tőle hídba, hogy a 2022-ben érkező "The Batman" című filmben Gordon felügyelőt egy fekete színész fogja alakítani?

Figyelt kérdés

Tudom, új idők, új trendek, meg minden, de képregényrajongóként ez nekem már kissé durva, kb mint ahogy a "Titans" sorozatban Starfife-t is fekete színésznő alakítja (pedig a karaktert állítólag latin-amerikai nőkről mintázták még valamikor a 80-as években).

Egyáltalán, annyira erőltetni kell ezt a "minden karakternek változtassuk meg az eredeti etnikumát" vonalat?

2021. máj. 8. 20:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Attól hogy fekete a bőrszín se nem előny,se nem hátrány. Én elfogadom és várok minden képregény filmet ha fekete ha fehér a főszereplő.
2021. máj. 9. 18:16
 12/17 anonim ***** válasza:
58%

Ez az érzékenyítés liberális politikája.

Azt hiszik, ha több lesz a színesbőrű, ázsiai, szexuális kisebbség, attól jobb lesz majd egy film (és az minden problémát megold).

Nyilván, ha nem ismerném a képregényeket, lehet engem sem zavarna, de az már elég gáz, hogy minden filmben lassan kvótát szabnak, hogy milyen %-ban hány nemzetiségű/kisebbségű szerepeljen.

Na, meg a régmúlt filmjeire, mint a Disney-mesék vagy Elfújta a szél ráhúzzák, hogy rasszista, már undorító.

Ez, amit művelnek, kontraproduktív, mert én ilyen alapon, mert fehér vagyok, azt mondhatnám, hogy a Fekete Párducban miért szerepelt olyan kevés fehér bőrű ember és abból is, miért éppen a rosszfiú szerepét kapták a fehérek?

Ez nem rasszizmus? Vagy akkor a fehéreket lehet szidni minden ok nélkül?

Tulajdonképpen nekem már a legújabb Star Wars-trilógia betette kaput...leforgatták az első trilógiát pepitába, női főszereplővel, egy színesbőrűvel és ázsiai nővel...

Történetet nem tudtak írni hozzá...Visszahozták Palpatine kancellárt, akit megint le kellett győzni! Megint át akarták állítani a fiatalokat a sötét oldalra és a mesterek mind meghaltak...

Mindenki eldönti majd, megnézi-e vagy sem, de én lassan ilyen dolgokra már nem hiszem, hogy pénzt fogok kiadni...

2021. máj. 9. 21:35
 13/17 anonim ***** válasza:
18%

12-es, ez az egészbúgy marhaság ahogy van. Úgy csinálsz, mintha téged ért volna valaha is megkülönböztetés/hátrány azért, mert fehérbőrű vagy.

Úgy csinálsz, mintha a Fekete párduc lenne a mintha, holott még így is (és az új batman filmben is) sokkal több a fehérbőrű ember.

Ráadásul leírtad a legnagyobb igazságot, ezzel saját magadnak mondasz ellen, miszerint "Nyilván, ha nem ismerném a képregényeket, lehet engem sem zavarna". Tehát semmin nem változtat, hiszen, ha nem tudnád, hogy eredetileg a karaktert fehérnek írták meg, akkor meg sem említenéd, hogy miért fekete. Nem mindegy? De komolyan?

2021. máj. 10. 08:08
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

13-as: igenis ért megkülönböztetés, de hála az égnek, nem a bőrszínem miatt (de ez lényegtelen is).

Az, hogy te marhaságnak tartod, amit írtam, az nem engem minősít, mindenki másképp látja a dolgokat. Én így.

Az, hogy a feketéket Amerikában anno megkülönböztették, az nem jelenti azt, hogy most meg emiatt a fehéreket kellene diszkriminálni.

Ugyanolyan társadalmi feszültséghez vezet majd ez is, mint a feketék hátrányos megkülönböztetése (csak most a fehérek kárára). És még nagyobb lesz a szembenállás a különféle bőrszínű emberek között.

Az új Batman-filmet se te, se én nem láttam még, így arról nem tud egyikünk sem érdemben nyilatkozni.

Nem mondok ellent, mert odaírtam a "lehet" szócskát is :) .

Hála az égnek sok régi film van még, amiket nem láttam. Így ha ilyen "előírásokkal" forgatott filmekkel azt hiszik majd megoldanak mindent, azt meghagyom azoknak, akik azt hiszik hogy 1-2 ilyen film majd megváltoztatja a világot.

Amerika szegényebb, többségében feketék által lakott körzeteiben, ettől nem lesz jobb az élet.

2021. máj. 10. 20:27
 15/17 anonim ***** válasza:
38%

De nem diszkriminálják a fehéreket, ez nettó marhaság. Te is tudod, akkor miért írod le?!

Olyan butaságokat írsz, egyszerűen kedvem sincs rá reagálni és a többi emberrel, akik nem tudnak az orruknál tovább látni és az jelenti a halálukat, hogy egy karakter fekete vagy fehér, pontozzatok csak le nyugodtan, a legkevésbé sem érdekel, de ettől még igazatok nem lesz.

Odaírtál egy lehet szót és ezzel takarózol, ha nem érdekelne, le sem írnád...

2021. máj. 10. 20:33
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Dehogynem! Most már sajnos igen! Ahogy beindult ez a Black Lives Matteres-marhaság még csak olajat öntöttek a tűzre.

Mondok egy egyszerű esetet. Amikor a rendőröknek le kell tartóztatniuk valakit és mondjuk a rendőrük fehérek, az elkövető szinesbőrű, akkor mindjárt kijátsszák a rasszista kártyát a különféle szervezetek.

Meghurcolnak lehet egy fehér rendőrt (embert), mert tette a dolgát és letartóztatott egy bűnözőt, aki ellenállt és börtönt érdemel, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne, vallása, milyen kisebbséghez tartozik.

Nem véletlen, hogy egy rendőr pisztollyal közelít, főleg Amerikában, az elkövetőhöz, mert ott azért van a fegyverviselésnek hagyománya...s ki tudja milyen eszköz lehet az elkövetőnél...

A rendőr se szeretne meghalni, neki is van családja...

Úgyhogy már lassan a fehér rendőröknek intézkedniük sem szabad...nem is mernek, mert utána túlkapás miatt fogják őket támadni a kisebbségek...

Stb.

De vannak ilyen nyalánkságok is:

[link]

Nem is kell reagálnod...mindenki máshogy látja a dolgokat, én így, te úgy.

Minden esetre nem jó irányba haladnak a dolgok...az biztos.

Kedvencem az, hogy azt mondják, szólásszabadság van.

Ha elmondod a véleményed, s valaki másnak meg nem tetszik, te vagy a rasszista, kirekesztő stb.

Úgyhogy már lassan semmit nem szabad mondani...ugyanoda visszajutottunk, mint ami a diktatúrák korában volt...csak ezt most papíron demokráciának nevezik...

2021. máj. 12. 20:44
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont az ellenkezője a céljuk, azt akarják hogy a fehérek meggyűlöljék a feketéket. Sok mindent lehet mondani azokra akik irányítják a világot de hogy buták lennének azt nem. Tudják ők nagyon jól hogy ha erőltetnek valamit akkor pont ellenkező hatást érnek el. Aki olvasta Rejtő piszkos fred történeteit az tudja miről beszélek, Fred addig dicsérte Vöröskarom nevű kapitánynőt amíg az emberei fellázadtak ellene. És rejtő milyen származású volt?! Na milyen?! Amilyen az "amerikai" vezetők!
2022. márc. 13. 06:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!