Csak én mentem le tőle hídba, hogy a 2022-ben érkező "The Batman" című filmben Gordon felügyelőt egy fekete színész fogja alakítani?
Tudom, új idők, új trendek, meg minden, de képregényrajongóként ez nekem már kissé durva, kb mint ahogy a "Titans" sorozatban Starfife-t is fekete színésznő alakítja (pedig a karaktert állítólag latin-amerikai nőkről mintázták még valamikor a 80-as években).
Egyáltalán, annyira erőltetni kell ezt a "minden karakternek változtassuk meg az eredeti etnikumát" vonalat?
Ez az érzékenyítés liberális politikája.
Azt hiszik, ha több lesz a színesbőrű, ázsiai, szexuális kisebbség, attól jobb lesz majd egy film (és az minden problémát megold).
Nyilván, ha nem ismerném a képregényeket, lehet engem sem zavarna, de az már elég gáz, hogy minden filmben lassan kvótát szabnak, hogy milyen %-ban hány nemzetiségű/kisebbségű szerepeljen.
Na, meg a régmúlt filmjeire, mint a Disney-mesék vagy Elfújta a szél ráhúzzák, hogy rasszista, már undorító.
Ez, amit művelnek, kontraproduktív, mert én ilyen alapon, mert fehér vagyok, azt mondhatnám, hogy a Fekete Párducban miért szerepelt olyan kevés fehér bőrű ember és abból is, miért éppen a rosszfiú szerepét kapták a fehérek?
Ez nem rasszizmus? Vagy akkor a fehéreket lehet szidni minden ok nélkül?
Tulajdonképpen nekem már a legújabb Star Wars-trilógia betette kaput...leforgatták az első trilógiát pepitába, női főszereplővel, egy színesbőrűvel és ázsiai nővel...
Történetet nem tudtak írni hozzá...Visszahozták Palpatine kancellárt, akit megint le kellett győzni! Megint át akarták állítani a fiatalokat a sötét oldalra és a mesterek mind meghaltak...
Mindenki eldönti majd, megnézi-e vagy sem, de én lassan ilyen dolgokra már nem hiszem, hogy pénzt fogok kiadni...
12-es, ez az egészbúgy marhaság ahogy van. Úgy csinálsz, mintha téged ért volna valaha is megkülönböztetés/hátrány azért, mert fehérbőrű vagy.
Úgy csinálsz, mintha a Fekete párduc lenne a mintha, holott még így is (és az új batman filmben is) sokkal több a fehérbőrű ember.
Ráadásul leírtad a legnagyobb igazságot, ezzel saját magadnak mondasz ellen, miszerint "Nyilván, ha nem ismerném a képregényeket, lehet engem sem zavarna". Tehát semmin nem változtat, hiszen, ha nem tudnád, hogy eredetileg a karaktert fehérnek írták meg, akkor meg sem említenéd, hogy miért fekete. Nem mindegy? De komolyan?
13-as: igenis ért megkülönböztetés, de hála az égnek, nem a bőrszínem miatt (de ez lényegtelen is).
Az, hogy te marhaságnak tartod, amit írtam, az nem engem minősít, mindenki másképp látja a dolgokat. Én így.
Az, hogy a feketéket Amerikában anno megkülönböztették, az nem jelenti azt, hogy most meg emiatt a fehéreket kellene diszkriminálni.
Ugyanolyan társadalmi feszültséghez vezet majd ez is, mint a feketék hátrányos megkülönböztetése (csak most a fehérek kárára). És még nagyobb lesz a szembenállás a különféle bőrszínű emberek között.
Az új Batman-filmet se te, se én nem láttam még, így arról nem tud egyikünk sem érdemben nyilatkozni.
Nem mondok ellent, mert odaírtam a "lehet" szócskát is :) .
Hála az égnek sok régi film van még, amiket nem láttam. Így ha ilyen "előírásokkal" forgatott filmekkel azt hiszik majd megoldanak mindent, azt meghagyom azoknak, akik azt hiszik hogy 1-2 ilyen film majd megváltoztatja a világot.
Amerika szegényebb, többségében feketék által lakott körzeteiben, ettől nem lesz jobb az élet.
De nem diszkriminálják a fehéreket, ez nettó marhaság. Te is tudod, akkor miért írod le?!
Olyan butaságokat írsz, egyszerűen kedvem sincs rá reagálni és a többi emberrel, akik nem tudnak az orruknál tovább látni és az jelenti a halálukat, hogy egy karakter fekete vagy fehér, pontozzatok csak le nyugodtan, a legkevésbé sem érdekel, de ettől még igazatok nem lesz.
Odaírtál egy lehet szót és ezzel takarózol, ha nem érdekelne, le sem írnád...
Dehogynem! Most már sajnos igen! Ahogy beindult ez a Black Lives Matteres-marhaság még csak olajat öntöttek a tűzre.
Mondok egy egyszerű esetet. Amikor a rendőröknek le kell tartóztatniuk valakit és mondjuk a rendőrük fehérek, az elkövető szinesbőrű, akkor mindjárt kijátsszák a rasszista kártyát a különféle szervezetek.
Meghurcolnak lehet egy fehér rendőrt (embert), mert tette a dolgát és letartóztatott egy bűnözőt, aki ellenállt és börtönt érdemel, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne, vallása, milyen kisebbséghez tartozik.
Nem véletlen, hogy egy rendőr pisztollyal közelít, főleg Amerikában, az elkövetőhöz, mert ott azért van a fegyverviselésnek hagyománya...s ki tudja milyen eszköz lehet az elkövetőnél...
A rendőr se szeretne meghalni, neki is van családja...
Úgyhogy már lassan a fehér rendőröknek intézkedniük sem szabad...nem is mernek, mert utána túlkapás miatt fogják őket támadni a kisebbségek...
Stb.
De vannak ilyen nyalánkságok is:
Nem is kell reagálnod...mindenki máshogy látja a dolgokat, én így, te úgy.
Minden esetre nem jó irányba haladnak a dolgok...az biztos.
Kedvencem az, hogy azt mondják, szólásszabadság van.
Ha elmondod a véleményed, s valaki másnak meg nem tetszik, te vagy a rasszista, kirekesztő stb.
Úgyhogy már lassan semmit nem szabad mondani...ugyanoda visszajutottunk, mint ami a diktatúrák korában volt...csak ezt most papíron demokráciának nevezik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!