Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi az, hogy egy film "öncélú"?

Mi az, hogy egy film "öncélú"?

Figyelt kérdés
Sok filmes oldalon látom, hogy általában erőszakos filmeket lehúznak, mert öncélú. Mi az, hogy öncélú? Mi a fenét jelent ez pontosan? A kérdésem teljesen komoly, nem trollkodás vagy ilyesmi, de komolyan nem értem ezt a dolgot.

2021. máj. 8. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az erőszakos jeleneteket nem azért teszik bele a filmbe, mert a történet szempontjából szükséges, vagy mert ki akarnak fejezni valamit vele, hanem csak azért, hogy azokat a nézőket vonzzák, akik direkt erőszakos tartalmat keresnek. Pl. egy háborús filmnél valószínűleg nem öncélúak az erőszakos jelenetek, hanem azért teszik bele, mert így realista a történet. Egy trancsírozós horrornál viszont öncélú az erőszak, ott az az egész film lényege, hogy erőszakos legyen, minél jobban meghökkentse és elborzassza nézőt, nem pedig az, hogy realistán mesélje el a történetet.
2021. máj. 8. 19:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2021. máj. 8. 19:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy értelmezem, amikor bele van erőltetve valami, aminek nem feltétlenül van helye. Pl. egyes karakterekről kiderül, hogy melegek - de ennyi, semmit sem ad hozzá a történethez, csak azért került bele, hogy a készítők elmondhassák politikailag korrektek.
2021. máj. 8. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!