Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudnátok olyan filmeket...

Tudnátok olyan filmeket mondani amelynek fókuszában egy konfliktus áll? Bármilyen típusú konfliktus lehet, generációs, párkapcsolati,munkahelyi, szervezeti, nemek közötti, etnikai stb.

Figyelt kérdés

Egyik kurzusom teljesítéséhez meg kell néznünk egy olyan filmet amelynek a cselekménye egy ilyen konfliktusra fókuszál és az ebben lévő konfliktusról kell egy elemzést írnunk, csak nem ugrik be egy ilyen típusú film sem.

Előre is köszönöm a segítséget!

#filmek, konfliktus
2021. máj. 4. 01:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Henry Fonda a régebbi főszereplője, az újabbnak viszont valóban Jack Lemmon.

Jack Lemmon-ról eszembe jutott egy másik film.

Majomper

[link]

Trailert nem találtam, teljes filmet viszont igen.

Itt a konfliktus forrása, hogy az 1930-as évek Amerikájában, ott is a konzervatív és vallásos délen egy haladó szellemű tanár az evolúcióról tart oktatást a diákjainak, ezzel törvényt sért és bíróság elé állítják. Sarkítva, de a tárgyalás arról szól, hogy van-e Isten, igaz-e az evolúció. A vádat a vallási hit, a fanatikus hit képzi, míg a védelmet a nyitott, kritikus gondolkodás ami a tudományos megközelítést tartja igaznak. Azt tudom, hogy ez is egy remake (innen jutott eszembe, hogy írtad Jack Lemmon-t, ebben is szerepel).

2021. máj. 4. 18:32
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor valami mással kevertem Gregory Peck-et, lehet az Ómen című filmmel, annak is volt több feldolgozása és a régebbi változatban volt ő a főszereplő.

A majompert sem láttam de utána olvasok, érdekes filmnek hangzik azok alapján amiket leírtál.

2021. máj. 4. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Esetleg: [link]
2021. máj. 4. 23:01
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi 13-as, ez is jó lehet, sőt elég aktuális is.
2021. máj. 4. 23:05
 15/15 anonim ***** válasza:
73%
A filmek több mint fele nézhető ezen téma alapján, a star warstól kezdve a "könnyű testi sértés"-ig, kábé BÁRMI.
2021. máj. 9. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!