Tudnátok olyan filmeket mondani amelynek fókuszában egy konfliktus áll? Bármilyen típusú konfliktus lehet, generációs, párkapcsolati,munkahelyi, szervezeti, nemek közötti, etnikai stb.
Egyik kurzusom teljesítéséhez meg kell néznünk egy olyan filmet amelynek a cselekménye egy ilyen konfliktusra fókuszál és az ebben lévő konfliktusról kell egy elemzést írnunk, csak nem ugrik be egy ilyen típusú film sem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Henry Fonda a régebbi főszereplője, az újabbnak viszont valóban Jack Lemmon.
Jack Lemmon-ról eszembe jutott egy másik film.
Majomper
Trailert nem találtam, teljes filmet viszont igen.
Itt a konfliktus forrása, hogy az 1930-as évek Amerikájában, ott is a konzervatív és vallásos délen egy haladó szellemű tanár az evolúcióról tart oktatást a diákjainak, ezzel törvényt sért és bíróság elé állítják. Sarkítva, de a tárgyalás arról szól, hogy van-e Isten, igaz-e az evolúció. A vádat a vallási hit, a fanatikus hit képzi, míg a védelmet a nyitott, kritikus gondolkodás ami a tudományos megközelítést tartja igaznak. Azt tudom, hogy ez is egy remake (innen jutott eszembe, hogy írtad Jack Lemmon-t, ebben is szerepel).
Köszönöm, akkor valami mással kevertem Gregory Peck-et, lehet az Ómen című filmmel, annak is volt több feldolgozása és a régebbi változatban volt ő a főszereplő.
A majompert sem láttam de utána olvasok, érdekes filmnek hangzik azok alapján amiket leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!