Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van számszerűsítve egy kitűzöt...

Van számszerűsítve egy kitűzött célotok, hogy mennyi filmet/sorozatot akartok megnézni?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg nem számszerűsítve, hanem pl van egy lista, amit mindenképp meg akartok nézni?

Persze ezt úgy értem, hogy ha kedv is van hozzá. Nem magadra erőltetve miközben már unod nagyon.

2021. ápr. 19. 08:54
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Néhány éve kezdtem el érdeklődni a filmek iránt, ami azt jelenti, hogy még rengeteg olyan alkotás van, ami érdekel, de még nem került sorra. Számszerűsített célom nincs, mivel azzal párhuzamosan gyarapodik a listám, ahogy egyre jobban kiismerem magam a filmművészetben.

Azonban vannak olyan céljaim, hogy adott rendező, irányzat, műfaj, illetve ország filmjeivel tisztában legyek, illetve képet kapjak a filmtörténetről.

Illetve nem csak filmezni szoktam, hanem olvasni is a filmek készítéséről, az egyes alkotókról, és a filmtörténetről.

Ugyanakkor nem szoktam különösebben sorrendet tartani, mindig azt nézem amihez kedvem van, szeretek változatosan filmezni.

Idén többek között olyan rendezők filmjeit kezdtem pótolni, mint Ozu, Mizogucsi, Cassavetes, Murnau és Buñuel. Az év hátralevő részében mindenféleképpen szeretném megnézni többek között Lynch, Tarkovsky, Lang, Hitchcock, Fellini, Welles, Suzuki, Romero, Bresson, Truffaut, Bergman és Jarmusch kimarad művei közül néhányat, illetve sokan vannak, akiktől még semmit nem láttam pl. Varda, Godard, Chaplin, Kuroszava, von Trier, Tarr.

Irányzatok terén az olasz neorealizmus és a német expresszionizmus terén lenne jó sorra keríteni néhány filmet, amit még nem láttam.

Amennyiben pedig marad időm, akkor a magyar filmművészetbe is jobban beleásnám magam, mert itt is rengeteg a hiányosságom.

Műfajok terén pedig a horror, sci-fi és film noir, ami jelenleg leginkább érdekel, de hosszabb távon a western és 30-as évek gengszterfilmjeinek alaposabb megismerése is cél.

Szóval vannak elképzeléseim, és terveim, de soha nem úgy kell elképzelni, hogy amennyibben szeretném megismerni pl. egy rendező filmográfiáját, akkor addig csak őt fogom nézni, ameddig nem sikerült legalább minden jelentős filmjét pótolnom. Hiszen ez is egy hobbi, aminek a lényege a szórakozás, és a kikapcsolódás.

2021. ápr. 19. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!