Mondanátok olyan filmeket, amiben a cselekmény végig ugyanazon a helyen játszódik, valós időben?
A két tulajdonság lehet külön is, tehát jöhetnek olyan filmek, ami nem egy helyen játszódik, de végig valós időben, vagy csak egy helyen, de nem valós időben. Csak írjátok mellé hogy melyik igaz rá.
Valós időt értsd: egy másfél órás film másfél óra cselekményt dolgoz fel, ergo nincs időbeli ugrás benne.
Születésnap (valós idő)
Egy helyszínes (nagyjából):
Pánikszoba
Élve eltemetve
Tőrbe ejtve
Snowpiercer
Gyilkosság az orient expresszen
Cloverfield lane 10
12 dühös ember
Egy helyszínes (leszámítva maximum az epilógust vagy prológust):
Aki bújt
Vaksötét
Hausu
Platform
Halott madarak
A dolog
Lady Macbeth
Musarañas
Onibaba
Bezárva
Ernelláék Farkaséknál
A kék lagúna
Két nővér
A miniszter félrelép
Eszter hagyatéka
Egy helyszínes és valós idős:
Kör
Ismerős törölve
Teljesen idegenek (időben nem vagyok biztos)
#3-as vagyok, eszembe jutott még pár
The Sunset Limited
Egy helyszín, egy időben.
Aljas nyolcas
Egy helyszín, többnyire egy időben játszódik, van kis ugrás időben itt-ott, de dramaturgiai okok miatt (visszatekintések).
A vizsga
Forráskód
Ha szigorúan vesszük, egy helyszín (vonat) meg egy időben (az a bizonyos 8 perc).
Kocka
Egy helyszín, még ha mindig változik a kocka akkor is, egy időben.
Végtelen útvesztő
Egy helyszín, hasonlóan a Kockához, hiába változik, nem változik lényegében a helyszín, de egy időben.
Azonosság
Egy helyszín, egy időben. Mindfuck film, mint az Eredet.
Eredet (ha már írtam)
Egy helyszín, végülis az. Egy időben, végülis...
1408
Rose Red - A Rózsa Vére
Egy helyszín, de nem egy időben, több napot ölel fel. 3*90 perc, lassú film, de jól áll neki. TV film, effekteket ez alapján értékeld.
Langolierek
Egy helyszín, többé kevésbé, nem egy időben. 2*90 perc. Szintén TV film, ha a CGI repülő ha nem b.a.ss.za ki a szemed, a langolierek se fogják. (De 😀). Maga a történet jó, legalábbis gyerekként szerettem.
A végére meg egy kis könnyed film
Clue
Egy helyszín, egy időben. Felirattal nézd, úgy jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!