Érdemes megnézni A Silla királyság ékköve című koreai kosztümös történelmi dráma sorozatról?
Sziasztok!
Most jelenleg a korona hercege című sorozatot nézem, és ezután tervezem megnézni A Silla királyság ékköve címűt is. Akik látták már, azoknak mi a véleményük róla? Nincs benne túl sok unalmas rész/jelenet?
Illetve szívesen néznék még ezután is koreai kosztümös történelmi drámákat, ha esetleg van még, tudnátok ajánlani? Akár filmeket is, csak lehetőleg legyen magyar szinkronos.
A királyi ház titkai, és a fény hercegnőjét már láttam, a korona hercegét meg jelenleg nézem.
Ha már itt tartunk, láttam, hogy 2020-ban jött ki egy új sorozat, ami a Mr. Queen címre hallgat, viszont nem találtam meg Ncore-on, gondolom még nem adták ki szinkronosan. Esetleg erről tud valaki valamit? Hátha tévedek és van már szinkronosan is. Ide csatolok egy linket róla, ha valaki nem tudja miről írok.
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
Én is a Palota ékkövét ajánlom, meg is lepődtem, hogy nem ismered, az egyik legnépszerűbb ilyen sorozat és a legelső is talán. Szerintem nem fogsz csalódni.
Egyébként a Silla sem rossz, de nálam meg sem közelíti ezt.
Én alapból nem szeretem a kosztümös, dél-koreai doramákat, de attól neked még tetszhet.
3-mas, igen a Dae Jang Geum (A palota ékköve) volt az első k-dorama, amit magyarul adtak. Én is néztem egy ideig magyarul, de a szinkron annyira irritált, hogy inkább eredeti nyelven néztem. Mindenkinek ezt ajánlom, mert a magyar hangok nagyon rosszak, a fordítás meg borzalmas. Mellesleg ez még nekem is tetszett, valamint az Iljimae, ami még nagyon bejött kosztümösben.
Kérdező, szinkronosan nem sok k-doramát adtak nálunk. Csak néhány ismertebbet, mint a Silla, A palota ékköve, meg A koronaherceg (Yi San) + a Pasta, ami nem kosztümös.
A Mr. Queen-t ne is várd szinkronosan, mert most már a török sorozatok a menők itthon a tévében. Maximum magyar feliratot fogsz találni, már ha bármelyik fordítócsapat a gondjaiba vette.
Néhány részt láttam belőle, isten bizony megpróbáltam, de annyira unalmas volt, hogy nem ment...
A palota ékköve
A királyi ház titkai
Ezeket ----^ ajánlom, hogy nézd meg, nagyon jók, magyar szinkronosak.
Ismerem a palota ékköve címűt is, csak amilyen bevezetőt írtak az nem jött be, kicsit zavarosnak tűnt, de ha ilyen sokan ajánljátok, akkor megnézem azt is, köszönöm szépen. 😄
Sajnálattal hallom, hogy nem 100%os, hogy lesznek még koreai sorik is a tv-ben, pedig szerintem az egyik legjobb drámákat forgatják. A nővérem meg pont török sorozat fan, szóval ez neki kedvez, nekem túl csöpögősek a törökök, de kinek mi tetszik. 🤷🏼♀️ De azért remélem a Mr. Queen ki jön legalább magyar felirattal.
4-es írta az Iljiame címűt és az 5-ös a Pasta címűt. Az lenne még a kérdésem, ezek fent vannak szinkronosan vagy legalább feliratosan? 😊
8-as, mindkettt én írtam. A Pasta kijött pocsék magyar szinkronnal, az Iljimae-hez meg eúgy tudom, van magyar felirat. Ahhoz szinkron nincs.
Én amúgy inkább japán és kínai dorama-fan vagyok, a k-doramákat annyira már nem szeretem, bár van egy-kettő, amit megnézek még a frissek közül is. De a régiek jobban bejöttek.
A Silla összetett, azért nem szeretik sokan, mert nem értik. Én mindenféleképpen ajánlom.
De persze vannak még más sorozatok is amiket megnézhetsz, mint pl. A Császárság Kincse, A Börtön Virágja, My Country: Egy Új Kor Hajnala...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!