Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha a Star Wars saga kortalan,...

Ha a Star Wars saga kortalan, miért akarja magának kisajátítani az idősebb generáció?

Figyelt kérdés

a mozifilmekre gondolok.

megértem azt az érvet, hogy az új trilógia (7-9) felülírt néhány korábban lefektetett alapot, azt viszont nem értem ha üzenetében ugyannit rak le mint az előzőek - így végül ugyanoda jut el minden egyes epizód, ergo. tanít és szórakoztat - szal nem lehet rá panasz, hogy ez bizony el lett rontva egyszerűségében.

ahogyan élveztem gyerekfejjel az ős-trilógiát, így tudom h az új is elérte célját. gyerektöl az idősig egyaránt.

nem kell ezt túl mélyíteni ahogy mondja többtucatnyi kritikus.

ti mit gondoltok? szeretném tudni ennek részét a vélemények mögött. köszi minden hasznos választ előre is! (természetesen megy a zöld kéz érte ha olyan)

Az Erő legyen veletek!

2021. márc. 7. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nézek Star warst, de szerintem az érveik érthetőek annak, akinek fontos a világépítés és a következetesség. A szórakoztatás és tanítás nem írhatja felül a korábban lefektetett dolgokat vagy a történetmesélés szabályait. Illetve akinek nem fontos, hogy mik egy világban a szabályok, az hogyan nevezheti magát a világ rajongójának? Ha rajongana érte, akkor nem akarná megváltoztatni, átírni.

Én a sok kommentből és elemző/kritizáló videóból ezt szűrtem le. Fantay szerető vagyok, de nem Star wars fan.

2021. márc. 7. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Mint minden filmnél, itt is felmerül az, hogy ha hozzányúlnak, folytatják, újragondolják, akkor az az eredeti filmek rajongói közül nem mindenkinek fog tetszeni. Szerintem is követtek el több hibát is az új trilógiában, ettől függetlenül nem nevezném rossznak.
2021. márc. 7. 20:22
 3/5 A kérdező kommentje:

ezekhez hozzáteszem én bírom azt mikor megvan a bátorság a szabályok felrúgásához és ezt úgy, hogy közben nem marad idegen az adott világ.

az új trilógia ezen futott, mert korábban szépen felépült egy univerzum amit jól megismerhetett a néző, rengeteg akcióval, kalanddal és kellett neki a frissítő, hogy ne csak ezt kapja meg a néző. a "szokásosat". valami egészen mást a kereteken belül, így jó volt látni hogy pl. a főszereplő különleges, a fölényből induló gonosz milyen szétszórt, sebeszhető és maga az erő milyen mértékben jelentkezhet. sose láttam még ennyire szerteágazónak..jó értem, hogy utaltak rá, hogy mindenütt ottvan, de nem láttam még ezt miképp használható még. jót tett a sagának egyszerűen.

2021. márc. 7. 23:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A SW akkora katarzis volt a nyolcvanas években, nem tudok hasonló filmes élményt elképzelni napjainkban. És ez az egész világon így volt.

Nagyon szép emlék, egy akkoriban igazán egyedúlállóan látványos meséről. Nem szereti az ember ha ebbe nem méltó módon beletúrkálnak.

Lásd még: Predator, Terminator, Alien , és a Vuk.

2021. márc. 9. 11:05
 5/5 A kérdező kommentje:

4es-nek: mondasz valamit az igazságérzetről. és amikor ezt tapasztaltam 1-1 folytatással kapcsolatban, mindig azt lestem mennyire teszé érdekessé a világot. az új SW megoldotta, mégha nem volt grandiózus a forgatókönyv.

mellékesen azt sajnálom, hogy nem hagytak elég időt a Disney-nél, érlelve az anyagot tesztelve, hogy működik és esetleg jobban felmérni az igényt, ahogy tették is részben, h mire lenne kíváncsi még a rajongó. :)

hiszem h lesz ennek a franchise-nak reneszánsza, ha most jobban a mozipénztárnál teljesített.

2021. márc. 9. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!