NinaSimone kérdése:
Mi ennek a régi filmnek a címe?
Figyelt kérdés
Sebesült katona egy kis faluba tér be lábadozni, ahol egy szép fiatal lány ápolja. Szerelmesek lesznek. Egy idő után a katona útra kél a nagy városba, de megígéri szerelmének, hogy vissza jön hozzá. Ám a nagy város hatást gyakorol rá, megismerkedik egy másik lánnyal, akivel kapcsolatba talán házasságba is kezd. Másik szerelme gyakran várja a falu szélén hátha visszajön szerelme, de hiába. Még azt is megpróbálja, hogy Ő kutatja fel a a férfit, de egy véletlen folytán elkerülik egymást. Nem tudja elmondani hűtlen szerelmének, hogy gyermeket vár tőle. Kb 20 évvel később a katona ellátogat a kis faluba, a lánynak már csak a sírját találja. Megpillant egy fiatal fiút az út mentén, aki kiköpött az Ő fiatalkori mása, nem is tudja, hogy pont a saját fia.2021. febr. 26. 18:47
1/7 anonim válasza:
Nagyon ismerösen hangzik azt hiszem ez egy több oszárdíjjas alkotás.
Azt hiszem "az angol beteg"címe de lehet tévedek
2/7 anonim válasza:
Nekem is nagyon ismerősen hangzik. A címét nem tudom sajnos, de ez biztosan nem Az angol beteg, az egészen másról szól.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem az angol beteg, szerintem nem is nagyon volt ismert film. De azért köszönöm a választ. :) 80-as évek végén vagy 90-es évek elején láttam. Nem tudom pontosan mikor készült. Azt, hogy mikor is játszódik is csak tippelni tudom, talán az 1900-as évek eleje. Talán 1 világháború korszaka, de maga a háború nincs benne a filmben.
2021. márc. 2. 19:02
4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként az az egyik megható dolog a filmben, hogy a lány rendszeresen kimegy a falu szélére a szerelme elé, ott várja .... de hiába. Csak vár ás vár... szinte nap mint nap. De hiába.
2021. márc. 2. 19:03
5/7 anonim válasza:
Talán A kútásó lánya, de nem biztos.
6/7 A kérdező kommentje:
Ohh sajnos nem nem az. De van némi hasonlóság a két sztori között. Egyébként köszönöm szépen a választ.
2021. márc. 5. 13:00
7/7 A kérdező kommentje:
Megtaláltam. Az a címe, hogy Meghalni a szerelemért és 1988-ban rendezték. Bizonyos résztelekre rosszul emlékszem, nem katona volt srác, hanem kalandvágyó, kiránduló úri fiú (bár tényleg meg sérült) . Közel 30 éve láttam, nem csoda, hogy volt némi homály. Ennyi év után újra nézve is nagyon szép film, nagyon megható. :( Érdemes volt felkutatni.
2021. márc. 6. 09:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!