Erről a színész párosról csak nekem tűnik úgy mintha Bud Spencer-r és Terrence Hill-t utánoznák?
Semmit nem lehet nézni azon a linken.Csak ezt a feliratot:
"A videó nem áll rendelkezésre
A videó nem érhető el."
Mondjuk azért no!
Bud és Terence is (hihetetlen nagy kedvenceim és imádom őket, tehát így írom) utánoztak! A 30-as évek burleszk és slapstick komédiáit, a klasszikus matinét hozták, tehát nem lehet ezt így kijelenteni, hogy utánozzák őket, hiszen már előttük is létezett ez a műfaj.
De ez a konkrét film fullos koppintás, még a szereplők is teljesen hasonlítanak :D
Rákerestem a videó címére, és ezt találtam: [link]
Hát igen, elég gyanús a hasonlóság... :D
De az is érdekes dolog, hogy vajon hogy működött a BSTH-filmekben a szerzői jog. Aki először "megalkotta" a karakterüket, az ki volt? A rendező? Forgatókönyvíró? És ezért (mert hát a bunyókon, a jólelkű barátokon, a nőkön, stb-n kívül minden más volt) kellett jogdíjat fizetni? Vagy a saját karakterüknek a színeszek voltak a tulajdonosaik? Vagy hogy működhetett ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!