A Vajákban volt bármi konkrét oka annak hogy össze kellett keverni a történetszálakat, mint egy pakli kártyát?
Ahogy az egyes mondja. Ha csak egymás után mutatták volna őket, Cirinek kábé egy epizód jutott volna, úgy meg képtelenség lett volna elérni, hogy a nézők törődjenek vele - ami elég nagy baj, tekintve, hogy ő is főszereplő, és az egész évad a közte és Geralt közti találkozásra épít.
Le se sz*rtuk volna azt az öleléses jelenetet, ha nem követtük volna Ciri útját már a legelső epizódtól kezdve.
Így volt hatásos a csattanó.
De könyvben még ennél is jobb, sőt.
3-as szóval könyvben is így volt? mert akkor tényleg zseniális
én pl úgy hittem hogy azért hogy kicsit félre vezessék a rajongókat mondjunk azokat akik csak a 3-mal játszottak pl én is és csak később jöttem rá hogy hoppá valami történt itt
nem mellesleg igen tényleg ez volt a haszna mert 1 epizód alatt kifújt volna ciri története remélem folytassák és feldolgoznak mindent ":D (nem tom a játék béli dolgok mennyire lennének "sikeresek" de elvileg még van jó pár könyv amit a játékok nem mutattak be)
Én azt várom ezek hárman mikor tűnnek már fel: [link]
Eddig elég szegényes volt az izgalomfaktor, jó lenne végre behozni a badass karaktereket is.
#3-as vagyok
A sorozat 1. évada az első 3 könyv történetét dolgozta eddig fel. Mivel a sorozat készítésében az írót is felkérték a rendező mellé így a könyvhöz hűen lett elkészítve a sorozat, a könyvben ugyan így ugrál a történet és a csattanó miatt így lesz hatásos (a sorozatban nincs akkora hatása mint a könyvben, de tényleg).
Voltak részek a sorozatban amik kicsit eltértek a könyvtől, plusz például Eyck of Denesle (Sir Eyck) karakterét érthetetlen módon elrontották, a könyvben is idegesítő a túlzott lojalitása és vallási elhivatottsága miatt, de egyáltalán nem béna, esetlen, beszari alak mint a sorozatban.
A könyvben ő volt az aki először állt ki az aranysárkány ellen és őszintén mondom megkedveltem a karakterét. A sorozatban nem tudom miért kellett egy huszonéves esetlen "lovagot" betenni a karakterének, sőt még nyeszlettnek is mondanám (most komolyan, Yennefer minek bérelne fel egy ilyen lovagot kísérőjének?).
Tekintve hogy a Striga karaktere is merőben (direkt) eltért a könyvben is leírt robosztus szörnytől, (amit valahogy úgy kellett elképzelni mint a Witcher 1 játékban megjelenő Striga) valószínűleg a fehér fagyhoz tartozó karakterek, illetve azok a szörnyek amik a Witcher 3-ban helyet kaptak a könyv történetéből/világából kiemelve őket kinézetben szintén eltérőek lesznek, mivel - köztudott - az író utálja a CD Projekt Red által készített Witcher játékokat (anno 10.000$-ért adta el a jogokat, mondván hogy úgysem lesz nagy dobás a készülő játékuk, az elmúlt években pedig többször lehetett olvasni az író és a vállalat közti pereskedésekről, az író azt állította hogy átverték és irreális összeget próbált kártérítésül kérni a játékfejlesztőitől, arra hivatkozva hogy miattuk nem fogynak a könyvei - én a witcher 1 végigjátszása után vettem meg a könyvsorozatot, ha nem lett volna a játék nem is hallottam volna a könyveiről).
A Metro 2033-nál a könyv írója szorosan együtt dolgozik a játékfejlesztőkkel, a Witcher esetében is meglehetett volna ezt oldani még 2007-ben.
Szóval a lényeg az, hogy mivel az író is részt vesz a sorozat elkészítésében, nem biztos hogy a "badass" karakterek hozni fogják azt a színvonalat amit a Witcher 3 játékban megtapasztalhattunk.
A könyvekhez fog igazodni a sorozat, így én azt tudom ajánlani hogy aki teheti inkább olvassa el a könyveket és csak utána nézze meg a sorozatot, garantált élményt fog nyújtani. Mostanra a könyvsorozat már olyan ikonikussá vállt mint a Gyűrűk Ura, Harry Potter, vagy a Trónok harca.
Aki még csak a legkisebb mértékben is, de érdeklődik a fantasy iránt annak a Witcher könyvek garantáltan felejthetetlen élményt fognak nyújtani.
#3-as vagyok
"A Netflix sorozat első évada nagyjából az első két kötetet dolgozza fel, ami rövidebb történetekből áll, de azokból sem feltéltlenül került megfilmesítésre minden."
Szóval az első 2 könyvet dolgozta fel az első évad, nem az első 3-at, mindketten elírtuk. :D
De így rájöttem hogy ideje újra elolvasni a sorozatot, a 3. könyvet már elég rég forgattam, ezért is kevertem a 2. résszel.
Viszont beugrott, hogy az első két könyv inkább novellákban meséli a történetet, a 3. könyv pedig lineárisan. Szóval ebből kiindulva a sorozat 2. évadjában nem feltétlenül lesznek időbeli ugrálások.
De ezt én nem értem, a sorozat a könyvek alapján készült, és lám unalmas lett, lapos, sok helyen értelmetlen és összességében kevéssé szórakoztató, most akkor miért a könyveket muszáj követni? Ott van a másik oldalon vannak a játékok, azon belül is főleg a 3, kegyetlen jó hangulattal, jól kinéző karakterekkel, k..va jó főgonoszokkal és szörnyekkel, annak a hangulata gyilkol, a sorozaté (és ha tényleg a könyvek alapján készült, akkor a könyveké is valószínűleg) hót unalom.
Miért nem lehet akkor inkább a játékra rágyúrni és szakítani az íróval, ha a játék készítői sokkal jobb munkát végeznek és jobb sztorit és karaktereket prezentálnak? Ha Eredint meg a két hadnagyát bele se rakják, vagy nem úgy fognak kinézni, én meg se nézem. Épp eléggé elrontották már a sorozatot a hangulatával meg az idegesítő szereplőkkel. Ott is a játékokat kellett volna követni, akkor most Ciri egy jó nő lenne és nem egy kisgyerek (és villanthatna, csinálhatna nyugodtan bármit, nem kötné a kora), Triss egy bomba jó nő lenne és nem egy szürke egér aki úgy néz ki mint egy kártyajós. Eredinék mellőzése meg maga az istenkáromlás lenne, blaszfémia.
Ez a mostani sorozat egy unalmas szappanopera és egy Trónok harca-kópia szerelemgyereke volt, karakterdrámák és érthetetlen történések, majd némi mészárlás levágott fejekkel meg kiömlő belekkel, utána egy szexjelenet egy bordélyban, aztán megint valami monológ... Ezt már láttuk a Trónok harcában.
Elő kéne venni végre azt, amiért az emberek sorozatot/filmet néznek: a jó karaktereket, a jó sztorit és a jó látványt. És abban mindháromban a Witcher 3. Wild Hunt az ahol keresgélni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!