Valaki látta a hullám cimű filmet?
Aki látta a filmet tudna nekem válaszolni pár kérdésre:
1.Kik álltak ellen a Hullámnak, mikor és miért?
2.Miért következett be a tragédia a végén?
3.A film végén a tanárt letartóztatják. Jogos-e ez? Csak ő a felelős mindenért? (Miért igen vagy miért nem?)
4.Mit akart a tanár bebizonyítani ezzel a kísérlettel? Sikerült-e neki? Milyen áron?
5.Sokan voltak, akik azt mondták, hogy nem akarják, hogy vége legyen a Hullámnak. Miért ragaszkodtak hozzá? Mit adott nekik a mozgalom?
1. passz
2. Mert annyira beleélték már magukat ebbe az egészbe, hogy eldurvult az egész.
3. Hát, ha úgy nézzük akkor ő volt a felbújtója ennek az egésznek. Ő találta ki, és leállíthatta volna, amikor már látta, hogy kezdenek messzire menni, de nem tette. Szóval szerintem jogos.
4. Hogy lehet diktatúra, ahol a diktátornak (neki) engedelmeskednek? Nem tudom, már régebben láttam, de azon lepődött meg az elején, amikor órán a diákok természetesnek vették, hogy nem lehet többé diktatúra, és a tanár akkor elgondolkozott és másnap hozta a hullámnak az ötletét. Szóval szerintem ehhez van köze. Hogy még mindig lehet az embereket befolyásolni, ahogy a diktatúrákban szokták.
5. Mert már annyira eggyé váltak vele, azonosultak és bele élték magukat, elhitette velük a tanár, hogy enélkül ők senkik. Persze ezt nem mondta ki, de a diákok ezt vették ki az egészből, hogy ők ezzel valakik, és nem akartak visszatérni az unalmas, hétköznapi életükbe, mert ez adott nekik löketet kitörni az unalmasságból.
Szabad megkérdeznem, hogy milyen apropóból vagy kíváncsi a feltett kérdéseidre? Egy iskolai házi feladatról van szó? Amennyiben igen, úgy hányadik osztályos vagy, milyen terjedelemben kell válaszolnod?
1. Amennyiben emlékeim nem csalnak, először Mona váltott ki ellenszenvet, mivel nemtetszését fejezte ki az egyenruha viselésével kapcsolatban, majd később Karo lett kiközösítve, mivel azt nem viselte. Később is ők próbálták bomlasztani a csoportot, mivel nem tetszett nekik, hogy társaiknak imponál a nyíltan autokrata szemlélet. Konkrét eseményként a vízilabda mérkőzésre emlékszem, ott hullám ellenes szórólapokat osztogattak.
2. Timről tudni kell, hogy korábban piszkálták, azonban a hullámban közösségre lelt, abban jól érezte magát. Azért lett öngyilkos, mivel képtelen volt elfogadni, hogy a hullám megszűnik.
3. Erre a kérdésre véleményem szerint nem lehet objektív választ adni. Nyilván egyrészt az Ő ötletén alapult a hullám, az sem szól mellette, hogy amikor az túlnőtt a tanórákon sem lépett fel ellene, másrészt viszont nyilván a diákokban is meg kellett volna jelennie a felismerésnek, hogy milyen rendszer tagjai.
4. A tanárnak az autokráciát kellett feldolgoznia a diákokkal, a kísérlettel sajátos módon próbálta bebizonyítani, hogy a jelen Németországában is lehet egyeduralmat felépíteni. Azt gondolom, hogy sikerült neki, viszont ennek az eredménye egy tragédia lett.
5. Erre azt hiszem ugyanaz a válasz, mint a 2. kérdésre, a legtöbb diák egy olyan közösséget látott a mozgalomban, mely minden taggal szemben elfogadó, melyben mindenki egyenértékű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!