Harry Potter hogyan maradt életben?
Több oka van.
1: A halál ereklyéi. A köpeny régóta az övé, a pálcát már pár hónapja megszerezte (tudtán kívül), és a kő is nála volt 1 éve már, csak akkor jött rá.
2: A Harryben lévő horcrux, lényegében élőpajzsként működött. Azt nem tudni, hogy más halálos átka is csak azt pusztította volna el, de Voldemorté mindenképp, ami a harmadik ponthoz köthető.
3: Harryt 1 éves korában az anyja önfeláldozása, szeretete mentette meg Voldemorttól. Ez a védelmező szeretet ott "van" Harry vérében. Voldemort elkövette azt a hibát, hogy visszatérésekor Harry vére segítségével öltött testet, így ez a Lily önfeláldozásával "átitatott" vér Voldemortban is ott volt, így lényegében képtelen lett volna megölni Harryt.
Sajnos sem a kérdező, sem a kommentelők nem olvasták a könyveket, ami nem is baj, persze.
Spoiler! Harry Potter horcrux volt. Mivel Voldemort szórta rá a gyilkos átkot, ezért azzal a saját lélekdarabját pusztította el, Harry lelke teljesen megtisztult Voldemort lelkétől. Utána az utolsó összecsapásuknál Harryt - aki elég képzetlen varázsló volt a nagyúrhoz képest - az mentette meg, hogy mikor a Malfoy kúrián kicsavarta Draco kezéből a pálcáját, egyúttal legyőzte őt, így a Pálcák Urának ő lett a gazdája. Viszont a pálca, ami Voldemortnál volt, nem ölhette meg a gazdáját, így amikor a két bűbáj összecsapott, a gyilkos átok visszapattant, és elpusztította a már halandó Sötét Nagyurat.
Első vagyok.
Négyes én ugyanezt írtam. És olvastam párszor a könyveket, ne aggódj. :)
Umbridge bérenc, na ez tetszett.
#4. Ezek szerint te sem olvastad el túl alaposan a könyvet, ugyanis a válaszomban (#2) pontosan leírtam, ami Dumbledore szavaiból leszűrhető:
"– Mint most már tudod, Voldemort, mikor újból emberi testet öltött, akaratlanul megerősítette a kettőtöket összefűző köteléket. Lelkének egy része akkor már benned élt, s ő emellett még, hogy az erejét fokozza, felhasználta a véred, s így részessé tette magát édesanyád áldozatából. Ha felfogta volna, pontosan mit jelent s milyen rémisztő erővel bír az az áldozat, akkor talán nem mert volna a véredhez nyúlni… másfelől, ha képes lenne az efféle belátásra, nem is volna igazán Voldemort, és talán sose adta volna gyilkolásra a fejét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!