Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért állt át Anakin Skywalker...

Miért állt át Anakin Skywalker(Darth Vader) a sötét oldalra?

Figyelt kérdés

2020. dec. 31. 16:26
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
A napon melege volt.
2020. dec. 31. 16:28
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
A kérdés kategóriájából kiindulva valószínű azért, mert ájfónos volt, a jedik meg mint androidot használtak.
2020. dec. 31. 16:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
elvált egymástól a könnyű út és a helyes út.
2020. dec. 31. 16:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Hahha de vicces
2020. dec. 31. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Amióta itt a gyakorin is van dark mód, én is átálltam.
2020. dec. 31. 16:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg elolvasod a könyvet? :D
2020. dec. 31. 17:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagyon befolyásolható típus volt.
2020. dec. 31. 18:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A végső löket az volt, hogy féltette Padmét, meg akarta menteni, és ezért a sötét oldalt is " bevállalta ", csak onnan meg már nem volt vissza.
2021. jan. 1. 05:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Épp most néztem meg a harmadik részt és semmi értelmét nem látom az egész harmadik résznek.

Nem értem hogy Anakinból miért lesz Dárt Véder.

A film nem mondja el hogy miért, csak egy rövid választ kapunk: Padmét féltette, és azért. Engem ettől még zavar, hogy Anakin szörnyetegnek tartja a dzsedi rendet, és erre nem kapunk magyarázatot a film során. Megpróbálom kifejteni bővebben a problémámat a filmmel kapcsolatban amíg a könyvet elolvasom. Hátha a könyvben van rendes indok Anakin átalakulására.

A filmben látni lehet hogy Padmé szenvedéséről álmodik Anakin, pontosan úgy ahogyan anyukájáéról is álmodott mielőtt anyukája meghalt volna, de Padmét nem látjuk magában szenvedni a film során egyetlen egy kivétellel - erről később.

Amikor Dárt Szídiusz elmondja Anakinnak hogy a szitek még a halált is le tudják győzni, akkor Anakint érthető módon nem győzi meg Szídiusz, mert Padmé nincs halálos veszélyben, csak szenved, és így megy is Anakin és elmondja Vindunak, hogy a kancellár nem más, mint Dárt Szídiusz. Ugye Anakin megtudja, hogy Padmé gyereket vár, és szinte fellázad, amikor a tanácsba kerülése ellenére nem lehet dzsedi mester. Nem értettem, hogy miért lázad fel, de gyanítom, hogy Padmé állapotossága, és szenvedése a kulcs, mivel logikus magyarázatot erre a film nem ad - Anakin ennél sokkal okosabb. Biztos van egy indok, ami valahogy Padmé, vagy akár a születendő gyermeke védelmét adná azzal, hogy Anakin mesterré válhatna a dzsedi tanács tagjaként, de ezt a filmben nem látjuk meg, viszont Anakin utalhat rá, amikor azt mondja Obivannak, hogy ő szerinte a dzsedik szörnyetegek. Ez persze már akkor van, amikor Anakin lábatlanul fetreng a láva parton. Ezt alátámasztja, hogy - ha észre vettétek - Obivan ránt kardot előbb, amikor Padmé kifekszik a fojtogatástól. Sőt, ha Obivan nem jelenik meg, csak a hajón marad, akkor Padmé valószínüleg túl is éli. Legalább a dráma lehalkulásáig várhatott volna, vagy elmondhatta volna, hogy Padmé nem tudott róla, hogy ő maga a hajón volt végig elrejtőzve, de fel se hozta, végig morális katasztrófát okozva ezzel Anakinnak. Obivan megszólalt, de ha jól emlékszem csak tárgyalni kezdett. Annak ellenére, hogy tárgyaltak miután Padmé kifeküdt, maga Obivan szava szerint csak szitek tárgyalnak végletekben. Amit Obivan ekkor mond az a véglet. Amit Obivan ekkor mond az, hogy ő magának ezt be kell fejeznie, s ekkor kardot ránt. Ő volt az aki úgy tett mint egy szit a saját elmondása alapján.

Visszatérve Padméra - őt akkor látjuk szenvedni önmagában, amikor sír. Akkor sír, amikor meglátja a dzsedi templomot lángokban állni, és ennél a résznél van egy rövid párbeszéde Szrípióval. Ha csak elrettent volna Padmé, akkor nem sírt volna. A sírás azt jelenti, hogy valamit megértett a dzsedi templom felgyulladásával kapcsolatban, és szerintem ez köthető valamilyen rejtélyes - a film által be nem mutatott - módon az ő szenvedéséhez, vagy ahhoz, hogy Anakin szerint a dzsedik szörnyetegek.

A történet valójában nem ad nyomós indokot arra, hogy Dárt Szídiusz miért tud segíteni Anakinnak, vagyis hogyan állíthatná meg Padmé szenvedését bármilyen módon is. Amit viszont látunk, hogy Padmé gyerekei túl élik miután a dzsediket elkezdik lemészárolni.

2023. júl. 8. 05:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Kiderült hogy a könyvek, és egyéb művek történetek később készültek el mint a film, így ha kivágott jelenetek miatt nem érthető a film, akkor az utóbbi műveket mind a kivágott jelenetekkel létrehozott film inspirálta, s a kivágott jelenetek örökre a homályba vesztek - ha csak nem szerez valaki egy forgatókönyvet. Nem esélytelen hogy a forgatókönyv is hiányos épp úgy mint a film.
2023. júl. 9. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!