Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Jó sci-fi vagy fantasy filmek...

Jó sci-fi vagy fantasy filmek vagy sorozatok?

Figyelt kérdés

Van mostanság valami jó sorozat? Esetleg nézhető, nem gagyi film?

Amiket legutóbb láttam:

Devs

Raised by Wolves

Snowpiercer

2020. okt. 8. 23:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Japán élőszereplősek közül:

Live action (azaz manga=anime az alapja) :

- Death note 1 & 2 _ (2 = Last Name, The) - két mozifilm, összetartozik a kettő,

...valamint:

- Death note TV (11 x 55') - Ugyanaz a krimi (némi fantasy elemmel mint halálistenek), csak hosszabban kibontva, 11 db, egyenként kb egy órás részekkel.

- kamisama no iu toori (Túlélő dráma, fantasy elemekkel.)

Minőségben határeset disztópikus fantasy:

- Tokyo Ghoul - húsevő félemberré változás, stb.

Dorama (nincs manga=anime alapja) :

- Battle Royale _ (2000) _ [2h 03'] - scifi túlélő dráma.

- Cure ( = Kyua) _ (1997) _ [Kurosawa Kiyoshi rendezése_ 1h 50'] - ez talán nem a kérdésedre válasz, nem igazán scifi, se fantasy, viszont szürreália, így nem áll messze a fantasyk világától.

- Honogurai mizu no soko kara ( = Dark water) _ (2002) _ [1h 41'] - misztikus thriller

- Ringu (Kör) 1 - az eredeti, japán, 1998-as verziót ajánlom elsőként (bár az USA remake se rossz), zseniális thriller/horror, zombi jelleggel (tehát fantasy tényezője is van). A többi részét még nem láttam.

- Jisatsu Saakuru _ ( = Suicide Club) _ (2001) _ [1h 39'] - társadalomkritikus véres thriller, scifi beütéssel.

- Kairo (ejtsd: "kájro", nem az egyiptomi város!) ( = Pulse) _ (2001) _ [Kurosawa Kiyoshi rendezése _ 1h 54'] - scifi beütésű disztópia thriller.

- Noroi _ (2005) _ [r. Kooji Shiraishi _ 1h 55'] - nem a kedvencem, de nem rossz, egy próbát megér, áldokumentalista szürreália / misztikus / fantasy.

2020. okt. 9. 22:56
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Én két nagyon jó sorozatot tudok ajánlani:

Az egyik a Lucifer ami személy szerint az egyik nagy kedvencem, de csak NETFLIXEN van fennt magyar felirattal még fennt van a sorozatbaráton magyar szinkronnal de szerintem csak azért gagyi szinkronnal mert én az elejétől felirattal néztem valaki szerint jó úgyhogy egy próbát megér :):)

A másik amit még nagyon imádok az a Supernatural ebben minden van konkrétan vámpírok, szellemek, démonok, maga az ördög, angyalok és még sok más szerintem ez nagyon tetszene 15 évad van belőle úgyhogy el lennél vele egy darabig de ez tényleg az a sorozat ami leköt

2020. okt. 11. 02:23
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

"A Resident Evil, Japánban Biohazard (バイオハザード; Hepburn: Baiohazādo?) egy japán média-franchise, ami az ugyanazon című túlélőhorror-videójáték-sorozattal indult el.

Később filmadaptációk, könyvek, képregények, akciófigurák is készültek a sorozat és szereplői alapján."

(Ez a Resident Evil egyébként nem azonos a Kaptár sorozattal.)

[link]

"The story follows outbreaks of zombies and other monsters created mainly by the Umbrella Corporation."

[link]

"Its most prominent research facility is located in the Arklay Mountains, just outside Raccoon City, which was able to develop the "T-virus", a powerful mutagen that could dramatically alter living and recently dead organisms."

[link]

Elgondolkodtató, hogy a Resident Evil franchsie -ben megjelenő Umbrella Coproration logóját viseli az idén hírhedté vált vuhan-i víruslabor is, holott a Resident Evil sorozat 1996-ban indult.

Ugyancsak elgondolkodtató, hogy e zombi témájú alkotásokban bizonyos vírus által válnak az emberek zombivá...

(A Maszk film 1994-es, a Másfél zenekar albuma, a "Kínai nátha" is 1994-es; elgondolkodtató legalábbis... Maszk, vírus, kínai nátha, vuhani logó... Egy része lehet véletlen is, na de ennyi véletlen egybeesést... Egyező logó ugyanazon témában... Orwell se jós volt, hanem beavatott, előre tudta, hogy azt tervezik a bennfentesek, ami MOSTANÁBAN bontakozik ki érdemben! Bár láthatólag omlik össze a sátánista bankszterek hatalma... Épp ezért kapálóznak, valamint kapkodnak a jelen, átlátszó intézkedéseik által.)

[link]

2020. okt. 11. 23:04
 14/21 anonim ***** válasza:
2020. okt. 11. 23:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy láttad e de nekem a kedvencem az a vámpírnaplók. Dráma,fantasy. Imádom bár nem tudom mennyire a te műfajod
2020. okt. 11. 23:33
 16/21 anonim válasza:
91%
Doctor who. Ha beírod YouTubera kijön retroshock videója. Nagyon ajánlom (scifi)
2020. okt. 12. 22:47
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

fantasyban nem vagyok otthon. sci-fiből ezeket ajánlom:

Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem) - rajzfilm és folytatásai

Black Mirror

Lost in Space

Altered Carbon

Good Place

Person of Interest (Célszemély sorozat)

Fringe (Rejtély)

Humans

Real Humans (Äkta människor)

Almost Human (Emberi tényező)

Westworld

Battlestar Galactica (Csillagközi romboló)

Space Above and Beyond (Űrháború 2064)

Metal Hurlant Cronicles

Babylon 5

Star Gate

Star Trek

2020. okt. 29. 01:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi #17! A Célszemély és a Good Place ismeretlen számomra, belenézek! A többit láttam/ismerem.
2020. nov. 8. 21:41
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
a Célszemély napjainkban látszik, elsőre nem annyira jön át a sci-fi jelleg, de menet közben egyre jobban előjön
2020. nov. 8. 23:23
 20/21 anonim ***** válasza:
86%

a Good place meg nem egyszerűen sci-fi, de nehéz máshogy kategorizálni és érdemes megnézni.

kimaradt még az Orwille

2020. nov. 8. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!