Lucius Malfoy gonosz valójában?
Volt a fiáról pár kérdés a napokban, és itt jutott eszembe ez a rész, hogy szerintetek Lucius pontosan milyen személyiség, mi vezérelte valójában?
Ugye alapból leginkább egy picit amolyan nagyravágyó arisztokratának néz ki, némi egoizmussal. Viszont ugyan segíti Voldemortot, de amennyire tudom nem ölt meg senkit, és önmagától nem is feltétlen gonoszkodik, inkább csak némi félelemből.
Mi lehetett neki a valós célja? Egyáltalán miért csatlakozott Halálfalónak? Félelemből vagy ott még amolyan aranyvérű büszkeség lehetett a dolog mögött ami később átalakult félelemmé?
Az események végén meg ugye elég egyértelmű, hogy miként döntött a családjával együtt.
Szerintetek milyen ember volt, mik voltak a motivációi stb?
"de amennyire tudom nem ölt meg senkit"
Harryt is kapásból meg akarta ölni a Roxfort közepén a második rész végén amiért felszabadította Dobbyt. A Minisztériumban se fogta vissza magát az ötödik részben, és végül is igen, önszántából állt Voldemort oldalára. Nyilván nem annyira gonosz mint Voldemort, de hatalomvágyból vagy éppen félelemből tett olyanokat amik miatt egyértelmű hogy nem jó ember.
Tényleg eléggé rossz színben tünteti az fel, hogy ott meg akarta ölni Harryt de szerintem nagy haragból és felindulásból volt ez, akkor meg a valóságban is sokszor olyat mond/tesz az ember amit később lehet megbánik majd, illetve ha jól emlékszem a könyvben nem esett erről szó hogy Avada kedavrát akart mondani, ezt csak a színész improvizálta, ami amúgy nem volt rossz mert jobban kiemelte a drámaiságot és Dobby hősiességét.
Egyébként mindenképp negatív karakter volt, de semmiképpen se olyan szinten mint mondjuk Bellatrix, vagy olyanon mint Dolores. Számomra olyan az egész Malfoy család hogy abszolút megbocsáthatók a tetteik, viszont pl. a Carrow testvéreké már valahogy nem, de ez már csak személyes vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!