Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki tud ajánlani jó sorozat...

Valaki tud ajánlani jó sorozatokat?

Figyelt kérdés

Amiket már láttam:

Trónok harca,

Outer Banks

13 reasons why,

Jóbarátok,

Riverdale 1-2.évada

Teen wolf

Agymenők

(Légyszi a vámpírnaplóktól kiméljetek)

Szivesen fogadok pár mondatot a sorozatról (miről szól, neked miért tetszett stb stb)

Köszönöm előre a válaszokat

2020. szept. 7. 22:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Lost (nagyon jó karakterek, aki szereti a rejtélyeket és misztikus sorozatokat, annak mindenképpen tudom ajánlani, éppen eléggé drámai és vicces, szerintem zseniális)

Watchmen (rövid, de tartalmas és csavaros, főleg annak, aki nem ismer róla semmit, mert ez egy feldolgozás, szeretem a nem lineáris felépítésű sorozatokat, filmeket és Lindelof egy zseni, nagyon jól összerakta)

Elit alakulat (számomra a legjobb háborús alkotás, egy film és sorozat sem adta át annyira, hogy milyen lehetett a háború(t megélni), mint ez)

2020. szept. 7. 22:44
 2/15 anonim ***** válasza:
Lucifer
2020. szept. 7. 22:46
 3/15 anonim ***** válasza:

A megtorló

Maffiózók

Happy!

Banshee

Time Trax

Firefly

A Küszöb

John Doe - A múltnélküli ember

Fekete tükör

X-akták

Alkonyzóna

Millennium

Constantine

Végtelen határok

104-es szoba

2020. szept. 8. 00:48
 4/15 anonim ***** válasza:

Ha a Trónok Harca tetszett akkor ez is fog: The Expanse - Elég jó sorozat. :) Nekem az első évad tetszett a legjobb. És az a jó benne, hogy tudományosan reális az egész. Oda figyeltek mindenre.

Még néhányat felsorolok, amik nekem nagyon tetszettek:

How to Sell Drugs Online (Fast)

The End of the F***ing World

Black Mirror (Első évad első részét kihagyhatod, az szar, de a többi odabasz)

Dark (ha nem láttad nem írom le, miről szól, majd meglepi lesz, de elég jó sorozat)

Away (Most jött ki nem régen, a Marsra mennek, sci-fi,dráma)

Ozark

Narcos (Pabloról szól, drogkereskedelem stb, ennek van másik része is Narcos Mexico - ez jobban tetszett, mint a sima narcos)

Lost in Space ( Robinson család az űrben)

Másik élet (Földönkívülis)

Locke&Key

Valós halál

Breaking Bad (Drogot gyártanak, de szerintem láttad)

Better Call Saul (Breaking Bad előzménye)

Battlestar Galactica

Csillagkapu (Kedvenc sorozatom, ezen nőttem fel, alapmű, mellette az Atlantis és az Univerzum + a Csillagkapu filmek)

Kártyavár (Bár az Kevin nélkül az utolsó évadot megsem néztem már, de addig baromi jó)

Salvation (Meteor jön a Föld felé.. Bár 2. évad után elkaszáltál, de nekem tetszett, szóval úgy nézd meg, hogy folytatása nem lesz sajnos)

Forever (Ez is jó sorozat, de ez is ellet kaszálva, 1 évadot bírt ki, itt a faszi halhatatlan vagyis, ha meghal akkor mindig újraéled)

You (Magyar címe: Te)

Szexoktatás

Umbrella Academy (Sok embernek nem tetszett, nekem bejött. A 2. évad jobb, mint az első)

Sherlock

Stranger Things

Farkas gyermekei (Most kezdődött HBO-n, ígéretes)

Szerintem még tudnám sorolni. :D De szerintem sokat láttál belőlük. Szólj, ha kell folytatás a listáról. A legtöbb amúgy fent van Netflixen. Érdemes előfizetni amúgy. Mindig van új tartalom.

2020. szept. 8. 03:19
 5/15 anonim ***** válasza:

Lost

Once Upon a Time

A szolgálólány meséje

Fekete tükör

Szirén (sajnos kaszálták három évad után)

Fridge

Gyilkos sorok (bár ez régi)

Sliders

Hegylakó

Árnyékzóna

Millenium

X-akták

Végtelen határok

Linda (magyar krimisorozat a '80-as évekből)

Észak és Dél

Ausztrál Expressz

Nehéz napok egy Föld nevű bolygón

Hetedik Mennyország

Született feleségek

Két pasi meg egy kicsi

Váratlan utazás

Smallville

Xena

Buffy a vámpírok réme

Jim szerint a világ

Hősök

Az elveszett ereklyék fosztogatói

Outlander

Miért éppen Alaszka?

MacGyver (kizárólag a régit ajánlom)

Veronica Mars

Star Trek sorozatok

A Búra alatt (bár a végét rendesen elcs*szték)

A szupercsapat

Tudorok

Drakula

Bates Motel

Roswell (a régi verzió)

A titkok könyvtára

Quantum Leap - Az időutazó

Galavant

Zoo - Állati ösztön

2020. szept. 8. 15:44
 6/15 anonim ***** válasza:

Umrella Academy

Daredevil

Iron Fist

Punisher

Jessica Jones

The Handmaid’s Tale

Sex Education

2020. szept. 8. 15:52
 7/15 anonim ***** válasza:
16%

Éjjel nappal Budapest

Onedin család

Szomszédok

2020. szept. 8. 16:34
 8/15 anonim ***** válasza:

#6 vagyok. Most veszem észre hogy elírtam.

*Umbrella Academy

2020. szept. 8. 17:23
 9/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat❤utánuk fogok nézni😍
2020. szept. 9. 16:04
 10/15 anonim ***** válasza:

Westworld

[link]

Eddig három évad jelent meg. Valamikor a jövőben járunk, ha az ember szórakozásra vágyik akkor Westworld-be látogat. Ez egy mesterséges világ, ahol az ember bármit megtehet - következmények nélkül. Westworld lakói a "gazdák" (értsd: androidok, robotok), gondosan megírt forgatókönyv szerint "élnek" és cselekszenek. Olyan élethűek, hogy nehéz megállapítani róluk első ránézésre, hogy nem emberek. De valami megváltozik Westworld-ben, egyes gazdák furcsán kezdenek viselkedni... Nagyon jó a sztorija, több fordulata is van, néha nem tudod eldönteni, ki a jó és a rossz. De valahogy én pár rész után a gazdákkal kezdtem szimpatizálni...

Love, Death + Robots

[link]

Pörgős, szó szerint darálható sorozat, köszönhető az antalógia stílusa (nem összefüggő részek) miatt, így mindegy melyikkel kezded és melyikkel folytatod. A részek egyike sem hosszabb 15 percnél és mindegyike egy csattanóra van kihegyezve. Az egyik rész fordulatától szó szerint libabőrös lettem. Animációs sorozat, sci-fi/thriller/horror/fantasy/vígjáték és ezek érdekes egyvelege az egész, akár egy részen belül is megjelenik több stílus. A trailer pont ezért katyvasz, de itt egy magyar nyelvű spoilermentes kis kritika: [link]

Időbevándorlók

[link]

Megmagyarázhatatlan okokból az egész világon emberek tűnnek fel a múltból: az őskorból, a középkorból és a XIX. századból. Norvégiában járunk az első észlelések után évekkel. A megjelent emberek igyekeznek beilleszkedni a modern társadalomba. Ez kinek jobban, kinek kevésbé sikerül. A rendőrség talál egy meggyilkolt nő a parton - időbevándorló volt, a nyomozást egy rutinos rendőr kapja aki mellé beosztanak egy újonc rendőrnőt, aki szintén időbevándorló, a középkorból, a vikingek korából érkezett. Bár a mai modern vilàgban kissé nyersen és esetlenül viselkedik, a tapasztalt kollégával olyan dolgokra bukkannak amikre nem számítottak. Ha olvastál skandináv krimiket, ez pont olyan, több rétegű a cselekményszál. Jó kis rejtélyes sorozat, vannak vicces szituációk amit nyílván Alfhildr (a viking csaj) modern világban való boldugulása okoz, meg no politika de van egy kis áthallása a világunkra is.

Chernobyl

[link]

1986. április 26.-án éjszaka megváltozott az ismert világ, egy olyan katasztrófa következett be, ami Pripjaty városát 10 ezer évre lakhatatlanná tette. A sorozat tényszerűen mutatja be mi történt és hogyan mentették meg a világot (Európát biztosan) azok akik ott voltak. A sorozat rámutat arra is, hogy a szovjet propaganda és pártérdek fontosabb volt a valóságnál is. Nagyon realisztikus sorozat, nem könnyű nézni a részeket mert mindegyik nyomasztó, nagyon jól átadja a sorozat azt, hogy ha valakinek hatalma, pozíciója van, onnantól kuss a neve mindenkinek.

Haláli hullák

[link]

Egy sorozat, ahol a főszereplő az első rész 13. percében meghal, mert rázuhan egy űrállomás budija. Upsz, spoiler. 😀 Vagy mégsem? Igazából nem hal meg, kaszássá válik, az erőszakos halál (balesetek, gyilkosságok) kaszásává. Feladata, hogy a halál előtt az érintett személy lelkét elvegye, különben a lélek bentragad a halott testben. Nincs egyedül, vannak társai is, Rube aki kapja a megbízásokat, egyfajta főnök, Mason, Daisy és Roxy. A felsőbb hatalmaktól örök életet kaptak meg egy testet hogy mozogni tudjanak. De pont ezért vannak igényeik is, dolgozniuk kell (Mason esetében ez kimerül abban, hogy pénzt szerez így vagy úgy 😀) enniük kell, fizetni a számlát. Fekete humorral fűszerezett sorozat, normális halált nem fogsz látni csak idiótát. A sorozat a furcsa humora miatt tetszett illetve amiatt, ahogy körüljárja a halál témakörét. Szimpatikus az az elképzelés, mi történik a halál után a lélekkel illetve az, hogy bemutatja egy család gyászát is. Plusz furcsa szemszög, hogy itt az elhunyt személy is gyászol most. Két évados, nem lett túlgondolva, ennyit tudott a koncepció, jókor, jól hagyták abba. Készült film is, de az 💩

2020. szept. 14. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!