A szállító 2 c,filmben miért olyan rettenet sárgák az emberek arca ?
Főleg Audrey Billings ábrázata is.
Valami új divat a filmekben ez?
Nemtom,már láttam hasonlót amit mondasz,a Miami helyszinelőkben is
Horatio Caine hadnagy is hasonló.
Mert valami idétlen szűrőket alkalmaznak a filmkészítésnél, amitől minden zöldben vagy épp sárgában úszik.
A régi filmeknél (2000 előtt) ez még nem volt jellemző, most már ott tartok, hogy ha normális színezetű filmet szeretnék nézni, akkor a 80-90-es évekből kell válogatnom. Engem baromira idegesít ez a színszűrőzés, nem tudom, mire jó??
Akkor el se kezd az Outer banks
sorozatot. Na az mar nekem is durva volt. Atallitottam a tv-n a kepbeallitasokat, az egy kicsit segitett. De az egesz film sarga. Ok, hogy tengerpart, nyar, meleg, de erre szuro nelkul is rajottunk volna.
Még ma sem ment ki igazán a divatból, viszont a 2000-es években nagy őrület volt a filmekben az olyan filterek használata, amik túlerőltették a kék és (narancs)sárga színeket. Ezek ellentétes, komplementer színek, tehát az egymással való kontrasztjuk különösen erős vizuális élményt nyújt az emberi szemnek, a filmstúdiók pedig úgy gondolták, hogy így tehetik színpompássá és látványossá a filmjeiket. És mivel a színskálán a fehér ember bőre közelebb áll a sárgához, a filmeken is erősen elsárgult az emberek színe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!