Nem lenne ideje már új magyar sci-fi sorozatot forgatni? Én egy ilyen párhuzamos világokkal foglalkozó, Sliders-szerűre gondoltam.
Az a probléma ezzel,hogy a sci-fi sorozatokhoz nagyon sok tőke kell.
Még a gazdagabb, nyugat-európai országokban sem forgatnak ilyeneket.
Egyedül az amerikai stúdióknak van elég forrása,hogy ilyen sorozatokat, filmeket gyártson.
Európától meg egy Rex felügyelőnél, Barátok köztnél jobbra nem telik.
3#
Amiket felsoroltál azok olyan alacsony költségvetésűek voltak,hogy egy amerikai sci-fi-nél kb 30 percre lenne elég.
A scifikhez rengeteg speciális effekt, látványelem kell.
Jól megcsinálni, hogy nézzen ki gagyinak, meg drága.
Vannak jó kis költségvetésű scifik is, különösebb effektek nélkül, de ott meg a sztori a lényeg. Egy elég jó, eredeti sztorit nem egyszerű összehozni. Egy ilyen koncepcióhoz jó filmszínészek is kellenek. A magyar színészeken látszik, hogy ők elsősorban színházni színészek (abban nagyon jók), de valahogy nem élnek a kamera előtt.
De lehetne, az oroszok az utóbbi években elég jó scifiket csináltak, de azoknál is a sztori sántít, talán mert olyan tipikusan oroszos.
Volt egészen elfogadható magyar sci-fi film is az elmúlt 10 évben, egy lélekvándorlásos, az érdekes volt, de az is egy könyv alapján készült.
Pont párhuzamos-világ?
Annyira lerágott csont, hogy az már szinte fáj!
6#
Az oroszok nem csak scifiket, hanem fantasy jellegűekből is csináltak egész jókat.
A múltkor láttam ilyesmit, teljesen angol szinkronos volt.Először az volt a fura benne,hogy számomra ismeretlen színészek voltak benne.
A végén utánanéztem, akkor derült ki,hogy orosz.
Mondjuk, szerintem vicces,hogy az oroszoknak több fantáziája meg tőkéje van ilyen filmeket gyártani, mint az EU-s államoknak, akiknél az egy főre jutó GDP jóval az orosz felett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!