Melyek a legikonikusabb Gyűrűk ura idézetek?
"My precious." - Gollum
"Legolas, what do you elf eyes see?"
"The Uruks have turned northeast. They are taking the hobbits to Isengard!" - Aragorn & Legolas
"I have no memory of this place." - Gandalf
"You have no power here." - Théoden
"You don't have any friends. Nobody likes you." - Gollum
"A red sun rises. Blood has been spilled this night." - Legolas
Márkus Viktor vagyok, a kedvenc idézetem kicsit kifacsarva, főleg főnökök ek szoktam előadni...
Egy Márkus sohasem késik, és sohasem jön túl korán. Mindig pontosan akkor érkezik, amikor akar.
"Olyan ez, mint a nagy regékben, Frodó Úr, amikre mindenki emlékszik, mind tele voltak sötétséggel és veszéllyel, és néha még a végüket sem akartuk tudni, mert boldogan semmiképp sem végződhettek. Hogy lehetne a világ újra olyan, mint volt ha ennyi szörnyűség történt közben? De végül is ez csak egy múló dolog, ez a sötétség, még a sötétségnek is el kell múlnia, új Nap virrad majd fel, és ha egyszer ki süt a Nap annál tisztábban fog ragyogni. Az ember azokra a történetekre emlékszik amik jelentettek valamit, még ha túl kicsi is volt hozzá, hogy megértse miért, de azt hiszem, Frodó Úr, én igenis értem, most már tudom, e történetek szereplői gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették, tovább mentek, mert volt mibe kapaszkodniuk... Akad még jó ebben a világban, Frodó Úr, amiért érdemes küzdeni."
Kicsit megnyirbáltam a végét, de a Két Torony végén szóról szóra így hangzik el Csavardi Samu szájából, és talán ez az egy idézet foglalja össze, hogy miről is szól igazán a Gyűrűk Ura.
Szilszakáll: "Az entek háborúba mennek. Valószínűleg a vesztünkbe menetelünk. Ez lesz az utolsó utunk!
(Treebeard: "The Ents are going to war. It is likely that we go to our doom. The last march of the Ents.")
Looks like meat's back on the menu, boys!
Fussatok, bolondok!
"Itt úgyse jössz át!" - Gandalf
"Fussatok bolondok!" - Gandalf
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul!"
("Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen!")
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!