Sikerült megtanulnotok angolul sorozat/filmek által?
Nyilván kell egy alapszintű tudás, aztán a nagyja rád ragad.
Miből gondoltad, hogy nem kell?
Nekem nagyon sokat segített a nyelvtanulásban, hogy még gyermekkoromban angol és német nyelvű tévéadókat néztem éveken át. Angolul társalgási szinten tudok beszélni és főleg angol weboldalakat böngészek, angolul üzenek külföldi ismerőseimnek. Persze ehhez hozzáadódott az iskolai tanulás is, de számos alapvető szófordulat, kifejezés, kiejtés, na és persze kulturális utalás elsajátításában hatalmasat segített, hogy angol tévét néztem kiskoromban, úgy 3-tól 9 éves koromig. Főleg persze akkor még rajzfilmeket néztem, amiknek ritkán volt bonyolult nyelvezetük.
Németül egy összetett mondatot képtelen lennék elmondani és nem is tanultam iskolában, viszont ha megnézek egy német filmet, sorozatot, riportot vagy akár YouTube videót, akkor 80-90%-ban érteni fogom. Előzetes német ismereteim nem voltak, így kb. 3-4 évnyi német tévénézés kellett ahhoz, hogy alapszinten megértsem a nyelvet.
Nekem mindig is nehezen ment az angol. Sosem tudtam megérteni, hogy tudják az emberek megtanulni.
Egyik nyáron úgy döntöttem, hogy na akkor én is neki állok tanulni, mert így a büdös életben sem érettségizek le belőle. Szinte a fél nyarat ezzel töltöttem, és alig ragadt meg valami. Aztán nagyon sok sorozatot/filmet kezdtem angolul nézni, természetesen magyar felirattal, mert azt mondták páran, az segíthet kicsit.
Szóval szinte éjjel nappal angol nyelven néztem mindent és ez csoda módon annyira berögzült, hogy már csak azon kaptam egyszer a fejem, hogy már magyar felirat se kell. Persze ez nem egyből volt, kellett idő.
De nekem a koreai tanulással is így ment.
Szóval igen, lehet így tanulni, de nem csak ennyiből áll az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!