Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nevezik azokat sznobnak,...

Miért nevezik azokat sznobnak, akik áthatóbb filmes ismeretekkel rendelkeznek és nem esnek hasra sok közkedvelt mainstream alkotástól?

Figyelt kérdés

Például vitatják, hogy a Ryan közlegény megmentése a legjobb háborús film, vagy a Csillagok között a sci-fi műfajának a csúcsa.

Mint ahogy az is furcsa, hogy sokan azt gondolják, hogy sokan puszta sznobságból néznek 70-80 éves vagy régebbi filmeket.

Sokan azt is rosszul viselik, amikor rámutatnak arra, hogy a "kedvenc" filmje közel sem olyan egyedi vagy formabontó, mert évtizedekkel korábban már láttuk mindezt más alkotásokban, sok esetben jobban megvalósítva.

2020. júl. 7. 17:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert az emberek hülyék🤷🏻‍♀️

Én is ilyen "sznob" vagyok és ha azt merjük mondani, hogy ez annyira nem is jó vagy egyedi, akkor megsértődnek mert személyes támadásnak veszik ha arról a dologról nem csak jót mondunk amit ők szeretnek.

2020. júl. 7. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak emberek akik egyszerűen műveletlenek, és nem bírják elfogadni, hogy a tucatfilmeken kívül is van élet, vagy éppen, hogy csak azért mert az ember szeret valamit, az nem feltétlenül lesz a valaha volt legjobb alkotás.

Másfelől viszont vannak olyan emberek is, akik már-már missziójuknak tekintik, hogy mindent fikázzanak, ami mainstream, és boldog-boldogtalannak kifejtik, hogy lejtmenetben van az emberiség és minden amit a nép szeret az alja hulladék, de bezzeg a '80-as években még tudtak filmeket csinálni, és aki nem szereti a régi filmeket az már csak műveletlen tuskó lehet. És ez legalább olyan idegesítő.

Szóval, az éremnek két oldala van.

2020. júl. 7. 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem attól nem lesz sznob valaki, mert nem a mainstream filmeket nézi/kedveli vagy nem csak ezeket nézi/kedveli, hanem inkább azzal van a baj, azért kapják meg sokan a sznob jelzőt, mert mások fölé helyezik magukat ezáltal. Nyilván jó érzéssel tölti el az embert, ha sokkal inkább otthon van a filmek világában, mint a többség, de ezt helyén kell kezelni. Ha te nem tartozol ebbe bele, akkor az égvilágon semmi baj nincs szerintem.

Engem az zavar, amikor les*aroznak valamit, ami nekik nem tetszik, mert számukra az etalon az Aranypolgár, Ének az esőben, 2001: Űrodüsszeia stb...

Volt ugye ez a Scorseses botránynak mondható akármi. Fel lett kapva és az emberek mindenáron állást akartak foglalni. Mindegy melyik oldalon, de szidták rengetegen a másik félt.

Miért nem lehet csendben szeretni azt, ami számunkra testesíti meg a jó film fogalmát?

Szerintem ezt nem kéne kategorizálni (ahogy egyébként sok mást sem a világban, de sokan szeretnek így élni, viszont nem minden fekete és fehér).

Én azok közé tartozom, akit egy cseppet sem érdekel, hogy mi mikor készült és az filmművészeti szempontból hol helyezkedik el. Ha tetszik akkor tetszik, ha nem nem. Az max csak ráadás, hogy a szakma és a közönség is egyaránt elismeri azt, ami nekem a kedvenceim közé tartozik.

Nekem pl az egyik nagy kedvencem a Tökéletes trükk, bárki bármit mondhatna, ezen semmi sem fog változtatni.

2020. júl. 7. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez előbb "emberek" kategória, mintsem "film".
2020. júl. 10. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!