Melyik lehet ez a film egy agyi sérült fiúról?
Figyelt kérdés
Sajnos nagyon kevés dologra emlékszem, gyerekkoromban csak 2 fő jelenetet csíptem el éjjel. Időnként eszembe jut és ezért már érdekelne. Talán igazából nem is egy film volna, de az emlékeim egybekapcsolták a két jelenetet és volna is logikai kapcsolat. Az első jelenet: nagy családban vagy legalábbis nagy gyerektársasággal balhé kerekedik és apa vagy egyéb felnőtt férfi az egyik gyereket dühében véletlenül falhoz vágja. A gyerek feje véresen betörik. Gyerekotthonra vagy nevelőszülői családra is gondolnék a jelenetből, mivel sok gyereket lehetett látni. A következő jelenetben sérült fiú feje be van kötve és tartós szellemi sérülést is szerzett, majd egy másik gyerekkel buszon utazik. Az a másik gyerek próbál segíteni neki. Le kéne szállniuk, de a sérült gyerek nyitott szemmel mintha bekómázna úgyszólván és nem képes reagálni semmire. Arra már nem emlékszem, hogy másik gyerek tud-e rajta segíteni valamiképpen. Ahogyan olvasható is, egy nagyon mély dráma ez a film.2020. júl. 5. 12:20
1/3 anonim válasza:
Annyira megtetszett ez a film a leírásod alapján, megtennéd, hogy ha megtalálod ideírod a címét? :D
2/3 A kérdező kommentje:
Már több helyen próbáltam, de eddig sehol nem tudta senki. :/ Illetve talán iszonyatosan régi és úgyszólván "elfeledett" film is lehet.
2020. aug. 3. 22:12
3/3 A kérdező kommentje:
Megvan, egy YouTube-csatornán írta le valaki számomra. Címe: Felipének kék szeme van. 1991-es 2 részre bontott olasz TV-film, az M1 1994-ben vetítette. Sajnos magyarul egyáltalán nem találtam meg. Szerintem művészfilm és nem sűrűn kerülhetett képernyőre.
5 éves korom ellenére nagyjából jól érzékeltem a két jelenetet. Utcagyerekek a főszereplők, ám bűnbandába keverednek és ott történik meg a baleset. Ez pedig már a 2. részben történik.
A 2-részes TV-film után készült még egy 3 órán túli film belőle.
2020. dec. 14. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!